Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерська центральна районна лікарня допустила порушень фінансової дисципліни на понад 3 млн грн

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області завершили ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства “Білозерська центральна районна лікарня” за період з 01.11.2012  по 31.08.2020. Ревізією було встановлено порушень, що призвели до втрат, на суму 3,4 млн грн.

Зокрема, всупереч вимогам Бюджетного Кодексу України, коштом загального фонду, замість спеціального фонду кошторису, Лікарня частково покрила витрати, понесені на проведення платних медичних послуг на суму понад 1 млн грн. Крім того, за рахунок коштів загального фонду, безпідставно було сплачено 236,5 тис. грн за комунальні послуги, спожиті структурними підрозділами, які надали платні послуги.

У лікарні, без погодження органу управління, безпідставно було нараховано та виплачено заробітної плати керівництву Лікарні на загальну суму 84,5 тис. грн. Крім того, 6 завідувачів структурних підрозділів Лікарні незаконно отримали доплати за розширення зони обслуговування на загальну суму 466,0 тис. грн. Також аудитори виявили факт нарахування необґрунтованої доплати деяким медпрацівникам, які здійснювали збір біологічного матеріалу з громадян, не хворих на СOVID-19, на загальну суму 101,2 тис. грн.

Роками лікарня не перераховувала до районного бюджету у повному обсязі плату, отриману від орендарів, у зв’язку з чим бюджетом недоотримано 486,7 тис.грн. Зусиллями аудиторів порушення відшкодовано у повному розмірі. Крім того, шість суб’єктів сплачували орендну плату без врахування індексу інфляції, що призвело до недоотримання відповідних надходжень на загальну суму 113,8 тис. грн.

Лікарнею сплачено вартість комунальних послуг, спожитих п’ятьма орендарями (електроенергія, водопостачання та водовідведення, природний газ), на суму майже 126 тис. грн.

Серед інших порушень – випадки неправомірного списання харчових продуктів   (м’ясо свинини, печінка) на загальну суму 403,2 тис. грнбезпідставне  завищення  вартості виконаних робіт на суму на загальну суму 100,8 тис. грн та інші.

За результатами ревізії керівнику об’єкта контролю направлені обов’язкові вимоги по усуненню порушень. За допущені порушення фінансової дисципліни на п’ятьох посадових осіб складено адміністративні протоколи за ст. 164-2 КупАП.

Матеріали інспектування передано до правоохоронного органу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН