Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські аудитори виявили порушень на 316 тис. грн

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели ревізію в Олешківському міжрайонному управлінні водного господарства, під час якої виявлено порушень, на суму 316 тис. грн за період з 01.08.2015 по 28.02.2019.

Водогосподарники, разом із місцевими органами виконавчої влади та іншими організаціями, забезпечують Олешківський, Білозерський, Дніпровський і Корабельний райони водними ресурсами, реалізують заходи щодо захисту населених пунктів і сільгоспугідь від затоплення та підтоплення. Дане підприємство, зі штатом у 260 працівників, використовує 17 насосних станцій, пишуть Херсонці.

Проте аудитори встановили окремі порушення у фінансово-господарській діяльності. Зокрема, за відсутності затвердженого Урядом Порядку та розміру відрахувань у бюджетній сфері на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу, Олешківським МУВГ безпідставно відраховано 90,8 тис. грн на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу на профспілковий рахунок водогосподарників.

Серед інших прорахунків – випадки невірного обчислення нарахувань за час щорічної та додаткових відпусток деяких працівників; безпідставна виплата надбавки за класність водію, інші зайві нарахування в оплаті праці. Також Олешківське МУВГ витратило державні кошти на доставку та виплату пільгових пенсій колишнім працівникам на загальну суму 17,5 тис.грн.

Водогосподарники недоотримали 33,3 тис. грн через некоригування розміру орендної плати двом фермерським господарствам. В той же час борги Підприємства перед трьома діловими партнерами не перебували на бухгалтерському обліку на загальну суму 47,8 тис.грн. Також аудитори виявили випадки завищення вартості виконаних підрядниками робіт на суму 105,9 тис. грн.

До підконтрольного об’єкту застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства. Крім того, фахівці направили вимоги для усуненню виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності.

За порушення порядку організації і ведення бухгалтерського обліку на 2 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про факти встановлених порушень поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Давно пора проверить самих херсонских аудиторов…и их договорённости с руководством некоторых коммунальных предприятий.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН