Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські посадовці взяли участь у засіданні Ради розвитку громад та територій

Про участь розповів голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Сьогодні, 25 лютого, мав змогу бути присутнім на засіданні Ради розвитку громад та територій, за участі Президента України, Володимир Зеленський та представників влади різних рівнів.

Обговорили соціально-економічні та суспільно-політичні процеси, що відбуваються в державі на регіональному рівні.
Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду ухвалити зміни в Конституцію в частині децентралізації. Також Володимир Зеленський оголосив про створення Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові, як місце для обговорень місцевих проблем на найвищому рівні.
Передумовою для централізованої системи є створення взаємодовіри, надійності між pізними рівнями. Особливо важливим надійне народне представництво є для залучення приватних інвестицій та економічного розвитку держави. Тому різні учасники, різні рівні мають працювати спільно та на благо громадян.

📊Ціль заходу:
– актуалізувати в українському суспільстві важливу тему, що стосується налагодження ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях вироблення пріоритетів державної політики та механізмів сталого розвитку територіальних громад, підвищення їх інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.
✔️Продемонстровано :
• плани по розвитку громад та територій України у 2021 році
• високий рівень співпраці між центральною та місцевою владою
🔸У заході взяли участь: Володимир Зеленський, Президент України, Дмитро Разумков, Голова Верховної Ради України, Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України, Андрій Єрмак, керівник Офісу Президента, Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента України, члени Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голови обласних державних адміністрацій, міські, сільські та голови територіальних громад.

🔸А також у засіданні Ради розвитку громад і територій взяли участь Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер та спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН