Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Свято рідної мови відбулося у херсонському університеті

ГОВОРИТИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ – МОДНО І СУЧАСНО!!!

Під таким гаслом відбулося Свято рідної мови у Херсонському державному аграрно-економічному університеті. Здобувачі економічного факультету разом із викладачами кафедри професійної освіти і кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов порушили актуальні питання самобутність і важливість рідної мови.

Здобувачі підготували оригінальні виступи, у яких зробили акцент на значенні подібного свята для нашої країни: Міжнародний день рідної мови в Україні святкують із 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

21 лютого Міжнародний день рідної мови – свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. У світі існує близько 6000 мов. На жаль, майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення. На думку фахівців, це трапляється в тому випадку, коли її припиняють, з тієї чи тієї причини, вживати і вивчати більше 30% носіїв мови. Для виживання мови необхідно, щоб нею говорило щонайменше 100 000 осіб.

Під час мовної вікторини здобувачі дослідили найвідоміші аспекти рідної мови, згадали основні правила правопису, дібрали доречні синоніми, антоніми до слів, зачитали афоризми про мову.
Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу! Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

ХДАЕУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН