Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканців Таврійської громади закликали задекларувати доходи

Нещодавно в приміщенні Таврійської міської ради проведена спільна зустріч начальника Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Галини Серебрянської з міським головою Миколою Різаком, старостами та землевпорядниками приєднаних до Таврійської міської територіальної громади округів. Темою зустрічі стали декларування таврічанами минулорічних доходів та реалізація права на податкову знижку.

Під час спілкування очільниця Новокаховської ДПІ розповіла присутнім про право та обов’язок громадян декларувати доходи, отримані протягом 2020 року. Зокрема, акцентувала увагу на доцільності вжиття спільних заходів з органами місцевого самоврядування щодо залучення громадян, які торік отримували окремі види доходів (надавали майно в оренду; самостійно обробляли земельні ділянки з метою отримання доходів; залучалися до роботи на сільгоспземлях із власною технікою тощо).

Також учасники заходу ознайомилися з новаціями податкового законодавства, зокрема, щодо використання РРО/ПРРО, подання звітності в електронному вигляді, списання, відтермінування та прощення податкового боргу.

Наостанок зустрічі Галина Серебрянська закликала мешканців Таврійської міської територіальної громади своїм власним прикладом засвідчити сумлінну громадянську позицію, задекларувати доходи та сплатити відповідні податки, більша частина яких надійде до місцевого бюджету. Адже ці кошти являються джерелом фінансування програм соціального та економічного розвитку громади.
Читайте податкові новини, аналітичні та роз’яснювальні матеріали на податкову тематику тепер у Telegram! Також підписуйтесь на сторінку Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у Facebook.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН