Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні збирають кошти, аби врятувати життя хлопця

Про ситуацію Стефана розповів в.о. начальника Херсонської ОДА Сергій Козир.

Дитяча онкологія – одна з найгостріших проблем сучасності. Щороку цю страшну хворобу діагностують в майже 300 000 дітей. Прикро, але вона продовжує прогресувати.

Вже багато років близько 40 країн світу, під патронатом Міжнародного товариства дитячих онкологів і за ініціативою Міжнародної конференції організацій батьків дітей, хворих на рак, організовують низку заходів на підтримку таких дітей.

Не виняток і Україна. Адже тут за рік онкологічні захворювання виявляють майже у 1000 дітей. Так, за даними Національного канцер-реєстру України, найбільш поширеними онконедугами серед українських дітей є лейкемія (рак крові) та рак головного мозку.

Нещодавно до мене звернулася родина Озарків з с. Великі Копані. У їх 17-річного сина Стефана на початку січня цього року діагностували гострий лейкоз. Хоча попередньо юнак не скаржився на здоров’я.

Стефан навчається на першому курсі Олешківського професійного ліцею, де отримує професію автослюсаря. Але зараз хлопець змушений боротися за своє життя. Вже три тижні він перебуває у відділенні інтенсивної хіміотерапії НДСЛ «Охматдит».

Юнаку необхідно пройти важке та дороговартісне лікування, яке його батькам сьогодні не під силу. Адже вони виховують 5 дітей, мають лише сезонний заробіток й невеличке господарство.

Разом з командою Херсонської обласної державної адміністрації ми не могли залишити цю родину сам на сам з бідою. А тому долучилися до збору коштів на лікування Стефана, аби хлопець якнайскоріше одужав.

Тож давайте об’єднаємо свої зусилля й напередодні Міжнародного дня онкохворих дітей (15 лютого) зробимо добру справу!

Якщо хтось з вас бажає допомогти родині Озарків, залишаю реквізити для перерахування коштів:
– мама, Озарко Людмила Іванівна – 5168757399258880;
– волонтер, Тетяна Довженко – 4731 2196 1182 4701.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН