Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В 2020 році в Херсонську область залучено понад 1,5 млн доларів США міжнародної технічної допомоги

Управлінням «Офіс інвестицій та розвитку експорту» обласної державної адміністрації проведено моніторинг міжнародної технічної допомоги. Так, у 2020 році в Херсонську область залучено понад 1,5 млн дол. США міжнародної технічної допомоги. За фінансової та технічної підтримки міжнародних організацій та партнерів з розвитку на території Херсонщини реалізовано понад 65 проєктів міжнародної технічної допомоги в рамках таких проєктів та програм:

1. «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Підтримані проєкти направлені на розвиток сільських територій та зокрема на впровадження якісного водопостачання в громадах.

2. «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Підтримані проєкти спрямовані на надання швидкої, гнучкої, короткострокової допомоги українським партнерам у вигляді малих грантів (товарів, послуг і технічної підтримки):

1) Проєкт з облаштування сервісної зони КПВВ «Чонгар», у рамках якого придбано 2 робочі станції з виготовлення паспортів громадянина України,  2 робочі станції МРЕО, 2 мобільних кейси, систему відеоспостереження, охоронну та пожежну сигналізацію, меблі, оргтехніку, спецодяг для адміністраторів, програмний продукт «ЦНАП – SQS», проведено навчальний тренінг для персоналу.

2) Проєкт «Холодовий ланцюг», у рамках якого для КНП «Херсонська обласна дитяча клінічна лікарня» придбано спеціальне холодильне обладнання для зберігання вакцин, а також на базі лікарні облаштовано тренінговий центр з навчання правильній техніці вакцинації та імунопрофілактики для подальшого поширення наукових знань в громади.

3) Проєкт «Мобільні кейси для ЦНАПів», у рамках якого придбано 4 мобільні кейси для Білозерської, Кочубеївської, Новорайської та Олешківської ТГ.

4) Проєкт «Просування крафтової продукції», яким передбачено збільшення продажів продукції місцевий виробників через посилене просування в Інтернеті та підвищення впізнаваності херсонських брендів. У проєкті взяли участь «Українські в’ялені помідори», ФГ «Коза Амалтея», Сімейна виноробня «Курінь» та «М’ясні чипси».

5) Проєкт «Створення проєктної документації для індустріального парку», у рамках якого розроблено детальний план території та концепцію індустріального плану «Агропарк «Червоний маяк» для Новорайської ТГ.

6) Проєкт «Зміцнення мережі інклюзивно-ресурсних центрів», у рамках якого розроблено дорожню карту існуючих ІРЦ.

7) Проєкт «Пошиття та розповсюдження масок багаторазового використання для незахищених верств населення», у рамках якого закуплено матеріали з метою пошиву засобів індивідуального захисту – масок багаторазового використання для незахищених верств населення.

8) «Український проєкт бізнес-розвитку плодоовочівництва», що фінансується Урядом Канади. Проєкт надає грантову підтримку з післяврожайної доробки продукції,  допомагає створенню доступу на нові ринки збуту, сприяє підвищенню врожайності та застосуванню нових технологій у сільському господарстві.

9) У рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» в м.Херсон реалізується проєкт «Безпечна вода для Херсона» у співпраці з Асоціацією Водоканалів Словаччини та Асоціацією Водоканалів України. Для МКП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона» придбано установку із виробництва гіпохлориту з метою знезараження води.

10) За фінансової підтримки Програми людської безпеки «КУСАНОНЕ» Уряду Японії для КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» придбано ультразвукову діагностичну систему MyLab X5.

11) Програма «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією праці та фінансується Урядом Королівства Данії. У рамках програми надано гранти для розвитку малого та середнього підприємництва у сфері туризму Херсонської області.

12) Проєкт ПРООН «Місцевий соціально-економічний розвиток», у рамках якого в області реалізовано 12 ініціатив.

У рамках інших програм та проєктів міжнародної технічної допомоги надавалась інституційна допомога за різними напрямками:

– покращення якості надання адміністративних послуг (Програма «U-LEAD з Європою»);

– ефективне управління лісосмугами на Херсонщині: у Виноградівській ТГ  проведено інвентаризацію лісосмуг (проєкт ГЕФ/ФАО «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих ландшафтів лісостепової та степової зон України»);

– впровадження процесу реформ у галузі енергоефективності: сформовано базу даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель (проєкт GIZ «Реформа у сфері енергоефективності в Україні»);

– створення нових та зміцнення потенціалу вже існуючих ОСББ (програма ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES);

– формування нових та розвиток існуючих організацій з розвитку підприємництва: підтримку надано ГО «Майбутнє Григорівки»  (Присиваська ТГ) та ініціативній групі «Центр підтримки бізнесу та туризму Станіславської ТГ» (проєкт USAID «Школа організацій з розвитку підприємництва в Україні»);

– налагодження партнерських відносин із закордонними підприємствами (проєкт Уряду Швеції «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості»);

– впровадження децентралізаційної реформи в Україні (проєкт USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні»).

Управління «Офіс інвестицій та розвитку експорту» обласної державної адміністрації надає допомогу та прямі консультації щодо написання та реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги. Окрім цього, щомісяця управління формує дайджест актуальних грантових можливостей для територіальних громад, який можна переглянути за посиланням.

Пропонуємо громадам скористатись можливостями грантової підтримки через реалізацію проєктів та звертатись до управління «Офіс інвестицій та розвитку експорту» обласної державної адміністрації за тел: (0552) 26-22-56 або на електрону скриньку:grants@khoda.gov.ua.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН