Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За останні три роки в Херсонській області реалізовано 67 інвестиційних проектів за участі іноземного капіталу

За цей же час створено більше 1 тисячі нових робочих місць. У бюджети різних рівнів від реалізації інвестпроектів згенеровано близько 70 мільйонів гривень. Це є результатом діяльності влади області з реалізації програми Президента України Петра Порошенка із залучення інвестицій. Іноземні бізнесмени повірили в країну, в якій створені привабливі умови, діють прозорі правила гри.

Підприємство «НІБУЛОН» було створене в Голій Пристані менш, ніж за рік. Реалізувати масштабний проект вдалось завдяки сприятливим умовам для інвестора.

«Програма відродження Дніпра як транспортної артерії України сприяє відновленню суднобудування. Ми збудували вже близько 60 суден, в найближчі роки будуть зведені ще 40. Я пишаюсь тим, що ми розпочали рух інвестицій, а за нами йдуть банки, інвестори, західні компанії, які вкладають кошти в економіку України», – впевнений генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський.

Для підприємців, які є внутрішніми інвесторами, дуже важливим було рішення влади про автоматичне відшкодування ПДВ.

«Якщо податок на додану вартість не відшкодовується, ми не експортуємо продукцію, тому що її ціна – нижча від собівартості. Ніяке підприємство так працювати не буде. З середини 2017 року відшкодування цього податку проходить автоматично. Ми вийшли на азіатські та європейські ринки, експортуємо товар до 40 країн світу. За рахунок цих коштів ми можемо підняти заробітну плату своїм працівникам, мотивувати їх, оплачувати навчання», – поділилась співзасновниця групи компаній з виробництва соняшникової олії під маркою «Добра олія» Вікторія Гавренкова.

Від того, яку заробітну плату отримують працівники, залежить, чи шукатимуть вони роботу за кордоном. Підприємці, які дорожать своїми фахівцями, мають постійно їх мотивувати.

«Я сьогодні все роблю для того, аби заробітні плати на підприємстві були не меншим, ніж 70% від середніх у Польщі. Працівники не будуть від’їжджати до інших країн, якщо тут матимуть достойну зарплату і житимуть разом з дітьми, з родинами. Підприємство «Оригінал Авто» відправляє свою продукцію до 27 країн світу, і про це потрібно говорити дітям, що в країні можна працювати і мати достойне життя», – сказав керівник підприємства Юрій Рожков.

Іноземних інвесторів цікавить нетрадиційна енергетика (сонця і вітру на Херсонщині завжди було достатньо) та переробна галузь.

«Сьогодні створення нових робочих місць пов’язано передовсім з новими виробництвами, новими потужностями. І в цьому визначну роль відіграє іноземний капітал. Коли в 2015-2016 роках іноземці боялись приїжджати, нам дуже важко було переконати їх у тому, що їхні гроші захищені. Зараз ми цей прорив зробили – 67 інвестиційних проектів реалізовано, загальна сума інвестицій становить 10,5 мільярдів гривень», – розповів голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Навесні стартує проект будівництва вітрової електростанції «Сиваш» у рамках угоди, підписаної на Всесвітньому економічному форумі в Давосі за участі Президента України Петра Порошенка. Реалізація цього проекту сприятиме розвитку інфраструктури, створення нових робочих місць у чотирьох об’єднаних територіальних громадах, які межують з окупованим Кримом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН