Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Люди з інвалідністю у Білозерці зможуть отримати адміністративні послуги вдома

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету Білозерської селищної ради, участь в якому взяли 16 з 24 членів. Присутні розглянули та затвердили 13 питань.

Члени виконкому затвердили склад органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Білозерської селищної ради, до складу якого увійшли фахівці селищної ради та старости, начальник служби у справах дітей Білозерської РДА.

Виконавчий комітет вирішив запровадити у відділі Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) використання «Кейсу «Мобільний Офіс». Заступник селищного голови Тетяна Самойлова повідомила, що селищна рада в рамках співпраці з програмою U-LEAD на суму 65 тисяч гривень отримала обладнання для спрощення доступу окремих категорій громадян до отримання адміністративних послуг. Таким чином, мешканці Білозерської громади похилого віку від 80 років і старше, а також особи з інвалідністю, що за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватися, відтепер зможуть отримати деякі адміністративні послуги вдома. Стягнення плати за використання сервісу «Мобільний адміністратор» не допускається. Для того, щоб скористатися цією послугою, необхідно представнику заявника звернутися до ЦНАПу із заявою. Ознайомитися із порядком використання «Кейсу «Мобільний офіс» під час надання адміністративних послуг можна на сайті селищної ради за цим посиланням.

Члени виконкому одноголосно підтримали рішення щодо виділення матеріальної допомоги на лікування та зубопротезування 12 мешканцям громади: 9 осіб отримають по 2000 гривень на лікування онкологічних захворювань, 2 особи – по 1000 гривень на оперування, а 1 особа – 700 гривень на зубопротезування. Слід зазначити, що на виконання програми соціального захисту населення, в рамках якої відбувається надання матеріальної допомоги громадянам, у бюджеті на 2021 рік заплановано 375 тисяч гривень.

Також на засіданні було затверджено погоджений Білозерським районним відділом філії ДУ «Центр пробації» в Херсонській області Перелік об’єктів та види робіт, що можуть виконуватись:

  • особами, засудженими до покарання у вигляді громадських робіт,
  • особами, підданими адміністративному стягненню у вигляді громадських робіт,
  • особами, підданими адміністративному стягненню у вигляді суспільно корисних робіт.

Ці особи під контролем старост та інспектора по питань благоустрою та екології будуть виконувати наступні роботи на території Білозерської селищної ради:

  • санітарне очищення селища (підмітання території; очистка стічних лотків; побілка дерев, бордюрів; навантаження побутового сміття; очистка від сміття тротуарів, доріг, узбіччя доріг, лісові смуги, берегові зони; приведення в належний санітарний стан пам’ятників культури та прилеглу до них територію та територію кладовищ).
  • озеленення (копання клумб; копання ямок під посадку дерев; викопування та посадка дерев; копання траншей; обрізка дерев, кущів).
  • всі види робіт, які не пов’язані з ризиком для життя дошкільних закладів, шкіл,  закладів культури, бібліотек та облаштування фізкультурно-спортивних об’єктів та дитячих майданчиків, облаштування об’єктів благоустрою.

Також члени виконкому затвердили план роботи виконавчого комітету на 2021 рік, згідно якого засідання відбуватимуться щомісяця.

Від громадянки Бондюченко А.В. до виконкому надійшла заява щодо затвердження містобудівних умов та обмеження для проектування об’єкта будівництва від 20.11.20р. №7 «Будівництво індивідуального гаражу» за адресою смт.Білозерка, вул.Соборна, 40. Містобудівні умови виконком затвердив.

Розглянувши матеріали протоколів та постанов про адміністративні правопорушення, виконавчий комітет селищної ради затвердив накладення адміністративного стягнення у виді штрафу у розмірі 51 гривні на 6 осіб за втрату паспорту внаслідок недбалого зберігання, а також затвердив накладення адміністративного стягнення у виді попередження на 8 осіб за проживання за недійсним паспортом.

На порядок денний наступного засідання у лютому винесені такі питання:

  • звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку підвідомчої території та галузевих програм за 2020 рік,
  • звіт про виконання селищного бюджету за 2020 рік,
  • звіт про роботу адміністративної комісії при виконкомі за 2020 рік,
  • про проведення заходів з благоустрою на території Білозерської громади в 2021 році,
  • звіти про роботу комунальних підприємств «Водограй», «Веселка», «Надія», «Кізомис», «Аверс», «Роса», «Обрій», «Водолій» за 2020 рік.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН