Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За 2020 рік ЦНАП Білозерської ОТГ надав населенню громади близько 13 тисяч адміністративних послуг

В результаті децентралізації, об’єднані громади отримали більш широкі повноваження і нові можливості обслуговування населення. Перелік послуг, які можуть надаватися на місцях, постійно розширюється. А разом із тим, спрощується процедура їх отримання. Як розповідає начальник відділу ЦНАП Білозерської ОТГ Ірина Гребенюк, за минулий рік центр надав населенню громади близько 13 тисяч адміністративних послуг, частина з яких – на платній основі. Ці надходження поповнили місцевий бюджет на 720 тисяч гривень. Проте взагалі основний перелік послуг має безоплатну основу. Зокрема, цілком безкоштовно спеціалісти центру допомагають в оформленні більшості земельних питань, реєстрації бізнесу і нерухомості, розміщення зовнішньої реклами, послуг соціального характеру, таких як оформлення субсидій, пільг, державних допомог тощо.

З нового року, у зв’язку з передачею частини функцій з управління соціального захисту населення райдержадміністрації, навантаження на Білозерський ЦНАП суттєво зросло. З 1 січня прийом заяв на оформлення усіх послуг соціального характеру здійснюється виключно у ЦНАПі. Про збільшення обсягу роботи спеціалістів центру говорять цифри. Якщо за минулий рік Білозерський ЦНАП надав 358 соціальних послуг, то за січень 2021-го – вже 254. До речі, тут обслуговують не лише мешканців Білозерської ОТГ, а й інших громад. Наприкінці 2020 року Білозерський ЦНАП пішов назустріч громадянам, котрі не могли самостійно оформити постачальника блакитного палива. Відповідну послугу у селищній раді отримало більше двохсот мешканців громади.

Що стосується кадрового питання, наразі у центральному офісі ЦНАПу працює п’ять спеціалістів. Окрім начальника відділу, населення обслуговують реєстратор нерухомого майна Наталія Герич, адміністратор Наталя Логвіненко, спеціаліст Наталя Назірова та завідуючий сектором з прийому державних допомог Олег Дяченко. Вакантною поки що залишається посада реєстратора. Окрім того, мешканці Надеждівки і Томиної Балки отримують послуги завдяки адміністраторам та спеціалістам ЦНАПу, котрі працюють на віддалених робочих місцях. Жителів населених пунктів, які після виборів доєдналися до Білозерської ОТГ, обслуговуватимуть на місцях старости, землевпорядники, адміністратори і спеціалісти із соціальних питань.

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН