Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Близько 30 тисяч родин в Україні перейшли на сонячні електростанції

Станом на кінець 2020 року в Україні налічується більше 29900 сімей, які встановили сонячні панелі. Їхня загальна потужність сягає 780 МВт.

Обсяг вкладених інвестицій в домашні СЕС становить 600 млн євро.

Оприлюднена Агентством статистика свідчить про зацікавленість українців до відновлюваних джерел енергії. Так, на кінець 2019 року нараховувалося близько 22 тис. родин, які перейшли на СЕС. Два року тому, на кінець 2018 року, таких родин було у 4 рази менше –лише 7450 сімей.

«Ми спостерігаємо, як починає змінюватися ставлення людей до енергоспоживання на користь «чистої» енергії. Адже встановлюючи сонячні електростанції у своїх домогосподарствах, родини вкладають кошти у власну енергонезалежність. Завдяки СЕС вони самостійно генерують потрібну їм електроенергію та заощаджують витрати на оплату комунальних платежів», – прокоментував Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності.

У свою чергу, Юрій Шафаренко, заступник Голови Держенергоефективності, акцентував увагу на тому, що СЕСу домогосподарствах є малою енергогенерацією, яку необхідно активніше розвивати в Україні. Така генерація є ефективною, оскільки виробництво електроенергії відбувається у точці споживання.

«Крім того, важливо зазначити, що в Україні вже побудовані потужності, що виробляють обладнання, зокрема для сонячних електростанцій. Так, завод «KNESS»  у Вінниці має потужність випуску сонячних панелей на 400 МВт у рік. Тобто кошти, сплачені за обладнання, залишаються в Україні, створюючи нові робочі місця, збільшуючи надходження податків до бюджетів», – наголосив Юрій Шафаренко.

До трійки регіонів-лідерів за кількістю встановлених домогосподарствами СЕС входять:

  • Дніпропетровська область – 4184;
  • Тернопільська – 2512;
  • Київська – 2350.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН