Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна вперше відзначила День молоді з усім світом

Цього року, 12 серпня, Україна вперше відзначає День молоді разом з усім світом, а не за радянською датою. З цієї нагоди програма USAID “Мріємо та діємо” разом з Міністерством молоді та спорту України зібрала активістів, волонтерів та міжнародних партнерів: у форматі кулінарного ток-шоу обговорювали молодіжні ініціативи та внесок молоді у наближення перемоги. Гості ток-шоу долучилися до ініціативи “Веганська кухня України”, спілкувалися і пакували рослинні пайки.

Гості зазначали, що українська молодь є взірцем для багатьох не лише в країні, а й за кордоном. Громадська активність та волонтерство є вагомим внеском у боротьбу з російською агресією, а ще – прикладом активної життєвої позиції, який надихає, додає сил і наближає до перемоги. Саме тому важливо розповідати історії про українську молодь. Для цього створили платформу diemo.in.ua. На ній зібрані кейси молодих активістів, громадських діячів, волонтерів. Тут приклади ефективних громадських проєктів, створених і до повномасштабної війни росії проти України, і після.

Одні ініціативи про те, як робити міста та села більш успішними, комфортними та привабливими, інші – про те, як буквально рятувати життя у воєнний час.

“Ви зможете надихнутися ефективними кейсами, а до деяких – отримати покрокову інструкцію втілення. І робити своє. Це лише початок. Будемо збирати ще більше ініціатив та разом з активістами розповідати, як кожен зможе їх втілити”, – розповідають творці платформи.

“Я вражена усіма молодими волонтерами і пишаюся тим, що USAID допомагає розширювати можливості та надихає молодих людей в Україні, підтримуючи платформу diemo.in.ua. Коли ми розробляли програму “Мріємо та діємо”, однією з наших цілей було заохочення молоді до активізму та співпраці. Зараз ми бачимо, що молоді українці вивели це на зовсім новий рівень. Я абсолютно впевнена, що з такою пристрастю, наполегливістю та старанністю ця платформа буде розширюватися та рости, а програма USAID та “Мріємо та діємо” буде продовжувати надавати підтримку”, – прокоментувала Сюзан Кутор, виконуюча обов’язки директора місії USAID.

Платформа складається з двох розділів:

Активізм з нуля – детально розписані кейси вдалих ініціатив. Такі собі покрокові інструкції для тих, хто хоче втілити власний проєкт. Тут кейси, що покращують міський мікроклімат, впроваджують інклюзію, спрощують комунікацію влади і громади.

Країнотворці – тут зібрані історії молоді, яка швидко відреагувала на повномасштабну війну росії проти України і налагодила допомогу: військовим, переселенцям, тваринам; а ще – історії тих, хто бореться на фронті, і тих, хто віддали своє життя за нашу країну.

“Кожен може подати на цю платформу власний проєкт, власну історію, щоб про них дізналися якомога більше людей. Наша сила – це єдність. І робота кожного наближає перемогу”, – додала Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України.

Програма USAID “Мріємо та діємо” – 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН