Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як живуть миколаївські театри в умовах карантину

Фінансові збитки і втрата глядача, нові прем’єри та проєкти, репетиції онлайн та вистави в аудіоформаті – так живуть миколаївські театри в умовах карантину.

Миколаївський академічний художній російський драмтеатр. Ще рік тому зала театру вміщала 432 глядачі. Зараз, за правилами карантину, заповнюється лише наполовину. Відвідати виставу за раз можуть 222 людини.

На сцені театру під час репетицій актори повторюють тексти, відпрацьовують рухи та роботу зі світлом і музикою. У цей час інші актори репетирують онлайн. За допомогою відеозв’язку вивчають сценарій та ролі. Таким чином зменшують контакт на початкових етапах репетицій.

“Онлайн – це є окремі репетиції. Об 11 чи о 16 годині актори виходять у систему Zoom і починається спілкування. Є початковий етап, коли йде “застільний” період, так кажуть, читка п’єс, розподіл по ролях, робота актора над роллю – він працює з режисером, обговорення деяких емоцій, деяких фактів”, – говорить директор-художній керівник театру Артем Свистун.

Артем Свистун розповідає, що карантин мав чимало плюсів для театру: був вільний час підготувати прем’єри, зробити ремонт приміщень, реалізувати проєкт театральної дитячої кімнати. Але за цей час знизилися продажі квитків, театр зазнав збитків.

Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН