Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські театри готуються до виходу з карантину

В Україні триває карантин, але це не привід забувати про культуру. Миколаївські театри продовжують тішити глядачів виставами онлайн і готуються приймати глядачів.

На сайті Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру для перегляду онлайн більше десяти постановок різних років. На YouTube-каналі театру у вільному доступі розмістили вистави-казки.

Сорок вистав, квитки на які вже розпродані, Миколаївський академічний художній російський драматичний театр покаже у вересні або жовтні. Перенесли і гастрольні тури. Заробітну платню працівникам театру та частково за енергоносії сплачують із місцевого бюджету.

– Якщо буде продовжено карантин, без державної підтримки і на самоіснуванні закладів культури, навіть економічно буде складно вийти з цього. Ми вже готові працювати з дотриманням дистанції тощо, – розповів директор-художній керівник Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Артем Свистун.

Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії пропонує згадати онлайн улюблені вистави минулих років на своїх інтернет-платформах.

Зараз театр працює в репетиційному режимі. Приймати глядача планують з вересня.

– Станом на 13 березня цього року в нас було продано квитки на вісімдесят вистав, які ми не можемо відпрацьовувати через карантин. Сподіваємося, з першого вересня ми зможемо відпрацювати для глядача ці вісімдесят вистав, а в листопаді відкрити театральний сезон, – говорить директор-художній керівник Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Микола Берсон.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН