Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19

Запорізька область готується до вакцинації від COVID-19. Про це під час засідання комісії ТБ НС повідомила заступниця голови Запорізької обласної адміністрації Олена Теряєва.

Олена Теряєва розповіла, що в Україні проходитиме поступова вакцинація населення. Спочатку щеплення робитимуть найбільш вразливим групам: лікарям, військовим та літнім людям 65+.

Медпрацівники нашої області наразі активно готуються до цієї важливої роботи.  У кожній лікарні створено мобільні бригади, що будуть діяти весь період вакцинації. Лікарі та медсестри проходять ретельний інструктаж, визначаються приблизні графіки та кількість людей, яким робитимуть щеплення,”- сказала Теряєва.

Також вона повідомила, що для отримання вакцини уряд працює в трьох напрямках:

  • Співпрацює з глобальним механізмом COVAX;
  • прямого замовлення у компаній-виробників;
  • взаємодії з країнами-донорами, які можуть передати надлишкові кількості вакцин.

Також у ЗОДА зазначили, що уряд України не розглядає можливість використання російської вакцини.“Переговорів багато, та вони складні. Вже зараз підтверджено мінімум 8 мільйонів вакцин. Це дозволить безкоштовно провакцинувати 4 мільйони людей. Кошти для закупівлі виділяють західні демократичні країни та приватні компанії. Росії та російського бізнесу серед них немає,”- сказала голова Запорізької ОДА Олена Теряєва.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН