Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кабмін визначив граничну чисельність працівників місцевих державних адміністрацій

Кабінет Міністрів визначив граничну чисельність працівників місцевих державних адміністрацій

Кабінет Міністрів скоротив граничну чисельність співробітників районних державних адміністрацій з січня 2021 року.

Так, у понеділок, 28 грудня, Уряд ухвалив проєкт Постанови “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 р. № 91”, яка пропонує визначити граничну чисельність працівників місцевих державних адміністрацій, виходячи з нової кількості райдержадміністрацій та примірних штатів, розроблених Міністерством розвитку громад.

Чисельність працівників райдержадміністрацій для Миколаївської області пропонується встановити у кількості – 601 одиниця. На цей час гранична кількість працівників складає – 1165. Загалом штат співробітників районних адміністрацій по всій Україні буде скорочено на 46%

Головам обласних державних адміністрацій необхідно у тижневий строк забезпечити організацію здійснення заходів щодо попередження про можливе наступне звільнення працівників районних державних адміністрацій, які реорганізуються.

У місячний строк з дати попередження — щодо проведення вивільнення державних службовців районних державних адміністрацій, які реорганізуються, відповідно до вимог законодавства про державну службу.

У двомісячний строк з дати попередження — щодо проведення вивільнення працівників районних державних адміністрацій, які реорганізуються, відповідно до вимог законодавства про працю.

Як відомо, із 1 січня 2021 року передбачається зменшення граничної чисельності працівників районних державних адміністрацій на 14 951 одиницю у зв’язку з приведенням системи райдержадміністрацій у відповідність адміністративно-територіальному устрою, визначеному Постановою Верховної Ради від 17 липня 2020 року №807-ІХ “Про утворення та ліквідацію районів”.

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 липня ухвалила постанову про ліквідацію 490 існуючих районів і створення замість них 136 нових. Новий адмінтерустрій передбачає функціонування в Україні 1 469 ОТГ. У Миколаївській області функціонуватиме 4 райдержадміністрації – Баштанська, Вознесенська, Миколаївська та Первомайська.

Миколаївська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН