Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщину з робочим візитом завітали народні депутати

З робочим візитом на Херсонщині перебували народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін й Володимир Іванов. Про це повідомили в обласній державній адміністрації. Вони разом з т.в.о. голови облдержадміністрації Сергій Козир обговорили з головами територіальних громад Генічеського та Каховського районів завершення процесу децентралізації. Зокрема, відсутність інфраструктурної субвенції на майбутній рік, програма секторальної підтримки, в якій беруть участь і наші громади, новий закон «Про місцеві державні адміністрації», який буде введено в дію на початку 2021 року та врегулювання питання повноважень й обов’язків старост.

Володимир Іванов зазначив, що у наступному році здійснюватиметься і моніторинг спроможностей громад в контексті надання послуг. Адже упродовж 2021 року державою планується створити ЦНАПи на всіх територіях.

В рамках зустрічі була обговорена й проблема ремонту доріг. Сергій Козир запевнив, що Херсонська обласна державна адміністрація, Державна установа “Місцеві дороги Херсонщини” та Служба автомобільних доріг у Херсонській області будуть надалі працювати над проведенням капітальних та поточних середніх ремонтів. Зокрема, в Генічеському районі у наступному році продовжиться ремонт дороги Р-47. Також буде розроблена проєктно-кошторисна документація дороги Т-22-09 Велика Лепетиха — Нижні Сірогози — Іванівка — Генічеськ, ремонт якої, за наявністю фінансування, може початися у 2021 році.

Також голови новостворених ОТГ можуть пришвидшувати ремонт доріг державної власності, розробляючи ПКД, адже Служба автомобільних доріг не має на це фінансування. Ремонти доріг місцевого значення будуть й надалі проводитися за наявністю ПКД та співфінансування.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН