Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Голови територіальних громад Херсонщини зустрілися з нардепами

Вчора відбулась робоча зустріч голови Каховської міської територіальної громади Віталія Немерця з народними депутатами України Володимиром Івановим (185 виборчий округ) і Віталієм Безгіним (член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою). У зустрічі взяли участь т.в.о.голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир; голова районної ради Валерій Брусенський; голова Каховської районної державної адміністрації Сергій Перетятько та його заступники; міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко; представники інших територіальних громад (Любимівська, Зеленопідська, Верхньорогачинська, Тавричанська, Асканія Нова та ін.).

Зазначимо, що така широкоформатна робоча зустріч у Каховці відбувається вперше за останні роки. Основною метою було обговорення проблемних питань, вирішення яких є нагальним, як для нашої громади, так і для інших громад. Деякі питання вирішувалися одразу у форматі питання — відповідь, а інші були детально обговорені з народними депутатами для подальшого подання цих питань на розгляд депутатських комісій і міністерств. Висловлювали голови громад і щиру подяку депутатському корпусу Верховної Ради за підтримку у питанні повернення акцизу до бюджетів громад, а також пропонували розглянути питання про підняття порогу тендерів.

Щодо саме Каховської громади, то наголосили на особливій важливості вирішення усіх питань, повʼязаних з прийомом-передачею лікарні. Віталій Безгін запевнив, що обовʼязково звернеться до Міністерства фінансів та Міністерства розвитку громад і територій щодо термінової розробки механізму розподілу залишків мед.субвенції за минулі роки (2019 і 2020 роки по Каховському району).

Володимира Іванова зацікавили проєкти з реконструкції набережної та інших обʼєктів, які продемонстрували міський голова Віталій Немерець і начальник відділу містобудування та архітектури Сервіназ Джепарова. То ж, Каховська громада заручились підтримкою і сприянням народного депутата щодо реалізації проєкту по реконструкції набережної Каховки.

На завершення зустрічі Володимир Іванов закликав голів територіальних громад бути більш активним і наполегливими, контактувати з обласною державною адміністрацією і з депутатами у вирішенні нагальних питань.

Маємо надію, що ця зустріч буде мати продовження та вагомі результати від співпраці для розвитку і процвітання нашої громади.

Каховська міська територіальна громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН