Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Молоді науковці херсонського вишу отримають премії

Таке рішення було прийнято на засідання вченої ради Херсонського держзавного університету. Про це на фейсбуці повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

–  Розглянули ряд архіважливих питань на засіданні Вченої ради. Перше, яке викликало жваву дискусію, – про політику та практичні механізми попередження й протидії порушень принципів академічної доброчесності. До обговорення долучилися всі науковці. Адже саме в дискусії народжується істина.

* Першому проректорові Сергію Омельчуку доручено підготувати проєкт змін до Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу ХДУ, які забезпечуватимуть популяризацію принципів академічної доброчесності, упровадження їх в освітньо-наукову діяльність, а також виконуватимуть наглядову та контролюючу функції. А з 2021 року почнемо реалізацію програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університету за тематикою «Етика та академічна доброчесність в освіті й науці», «Інформаційна грамотність, робота з бібліографічними менеджерами та онлайн сервісами пошуку плагіату» та ін.

* З метою вшанування видатних особистостей нашого університету на території паркового містечка запланували встановити меморіальні дошки професору кафедри музичного мистецтва, художньому керівнику та головному диригенту симфонічного оркестру ХДУ, відміннику освіти України, заслуженому працівнику культури України, почесному професору ХДУ, почесному професору Гамбурзької музичної академії Святославу Леонтійовичу Марцинковському (1946–2020рр.) та декану педагогічного факультету з 1977 по 1990 рр., кандидату педагогічних наук, доценту, відміннику освіти України, почесному професору ХДУ, учаснику Другої світової війни Олексію Олексійовичу Прилепському (1926-2007рр.).

* Проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова доповіла про нематеріальні активи ХДУ та запропонувала затвердити Положення.

* Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник виступив із питанням стратегії фінансового розвитку ХДУ на наступний рік. Вчена рада затвердила стратегію на 2021 рік, а структурні підрозділи університету підготують фінансові плани на засідання Вченої ради на січень 2021 року, враховуючи можливі зміни у фінансуванні.

* За ініціативою голови профкому викладачів та співробітників ХДУ Ігоря Головченка було запропоновано із профспілкового фонду преміювати молодих науковців нашого університету. Вчена рада підтримала Положення про премію молодому науковцю університету.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН