Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 9 мільйонів бюджетних коштів втратили під час будівництва казарм на Одещині

Слідчі ТУ ДБР у місті Миколаєві 16 грудня 2020 року повідомили про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з жовтня 2018 року по квітень 2019 року, під час будівництва казарм поліпшеного планування у Лиманському районі Одеської області на замовлення Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління, учасники організованої групи діяли з метою заволодіння бюджетними коштами. До складу групи входили:
— начальник управління;
— т.в.о. начальника-заступника начальника управління;
— головний інженер управління;
— директор підприємства генпідрядника ПП;
— директор підприємства-субпідрядника ТОВ.

Проте, через відмову чинних інженерів технагляду погоджувати підроблені акти з завищеними обсягами виконаних будівельних робіт, учасники ОЗГ не могли подати до казначейської служби вказані акти та здійснити проведення за ними оплати.

Для досягнення злочинного результату учасники групи підшукали у м. Києві директора товариства з обмеженою відповідальністю, який мав кваліфікаційний сертифікат інженера технагляду та право здійснювати технічний нагляд за будівництвом об’єктів архітектури.

Останній, бувши не обізнаним з істинними намірами злочинної групи, погодився неналежно здійснювати технагляд, систематично погоджуючи власним підписом та печаткою інженера технічного нагляду надані йому акти без жодного виїзду на об’єкти будівництва.

Крім того, директор ТОВ не здійснив належний контроль і технічний нагляд за проведенням підрядною організацією приватного підприємства будівельно-монтажних робіт на об’єктах будівництва, а саме:

— не проконтролював відповідність обсягів, якості та вартості виконаних робіт проєкту, технічним умовам і стандартам;
— не вніс зауваження до Загального журналу робіт підрядної організації;
— не перевірив відповідність фактичних витрат актам виконаних робіт.

Попри вищеперераховане він підписав та завірив одержані акти.

У результаті Південному територіальному квартирно-експлуатаційному управлінню спричинено збитки на суму 8 716 055 грн.

Посадовцю повідомлено про підозру у спосіб передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, адже місце останній ухиляється від отримання повідомлення про підозру та виконання інших процесуальних дій.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, а оперативний супровід — УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пресслужба ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН