Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мелітопольське вище професійне училище збираються модернізувати

В приміщенні Запорізької обласної державної адміністрації відбулось урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ), Запорізькою ОДА та Мелітопольським вищим професійним училищем. В урочистому заході взяли участь заступник голови Запорізької облдержадміністрації Віталій Тишечко,  заступник голови Запорізької облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко, директор ДНЗ «Мелітопольське ВПУ» Людмила Кисельова та директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник.

  • Хочу подякувати УФСІ за багаторічне стійке партнерство та всебічну підтримку Запорізького регіону. За весь період співпраці Український фонд соціальних інвестицій та місцеві громади впровадили 11 мікропроєктів на підтримку вимушених переселенців. Також вже підписано меморандуми про співпрацю в рамках Проєкту «УФСІ.VII», за яким попередньо відібрано 9 субпроєктів щодо поліпшення умов надання первинної медичної допомоги в медзакладах області. Наразі ми переходимо до нового етапу співпраці з УФСІ в рамках реалізації Проєкту ЄС «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні». Його реалізація стане поштовхом до відродження та підвищення статусу кваліфікованих кадрів професійно-технічної освіти, орієнтованих на задоволення потреб ринку праці. Зі свого боку обласна влада максимально сприятиме та підтримуватиме  реалізацію подібних програм на території регіону, – зазначив Віталій Тишечко.

У рамках меморандуму планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму близько 1,8 млн євро. Буде профінансовано енергоефективне оновлення приміщення корпусу ДНЗ «Мелітопольське ВПУ». Також планується облаштувати обладнанням навчальні лабораторії за професіями: кухар-кондитер, кухар, кондитер, кухар-бармен, офіціант, бармен-офіціант та майстер готельного обслуговування.

Зазначені заходи фінансуватимуться УФСІ з коштів гранту Європейського союзу, наданого через Німецький банк розвитку KfW у рамках третього компоненту програми реформування професійно-технічної освіти в Україні (EU4Skills). Мета Проєкту полягає у створенні сучасної інфраструктури професійно-технічної освіти, що сприятиме підвищенню її привабливості для учнів та закладе основу ефективної, орієнтованої на попит освіти, яка забезпечить отримання учнями навичок, затребуваних українським ринком праці.

Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун  зазначив, що у Запорізькій області наразі завершується розробка стратегії розвитку профтехосвіти на 2021-2027 роки. Наша область та одна з перших в Україні матиме подібний стратегічний документ. Крім того, у рамках програми «EU4Skills: Кращі навички для України» заклади професійно-технічної освіти Запорізької областіотримали нове обладнання: ноутбуки, набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів. Така підтримка є особливо актуальною та потрібною для навчальних закладів регіону в період карантину і дистанційного навчання.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН