Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі відкрилась профорієнтаційна виставка для старшокласників

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Запорізької міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У Палаці культури Металургів відбулось урочисте відкриття профорієнтаційної виставки для учнів 8-9 класів, яку спільно організували ТОВ «Метінвест Холдинг», ПАТ «Запоріжсталь» і департамент освіти і науки Запорізької міської ради.

Інтерактивна виставка, яка працюватиме у ПК Металургів протягом місяця, задумана у форматі квесту: її відвідувачі, 2000 запорізьких старшокласників з 20 шкіл, проходитимуть станції, які імітують робочі професії – слюсар-ремонтник, зварювальник, електромонтер, вогнетривник, токар, машиніст тепловоза, машиніст крана.

На відкриття завітали почесні гості – заступник міського голови Анатолій Васюк, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко, перший заступник директора департаменту освіти і науки міськради Юлія Погребняк.

– Приємно вражений, як цікаво і доступно, у ігровій формі для підлітків демонструються доволі складні робітничі професії. Це дає надійні орієнтири у просторі актуальних індустріальних спеціальностей, які будуть затребувані на промисловому майданчику Запоріжжя. Вважаю, що ця інтерактивна виставка також буде корисною і для учнів 10-11 класів, які ще не обрали професію, – зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Організатори виставки недарма зорієнтували її на учнів 8-9 класів середніх шкіл, бо саме у цьому віці перед підлітками і їх родинами постає питання першого життєвого вибору – продовжувати навчатися у 10-11 класах чи вступати до професійного училища чи коледжу і починати освоювати якесь ремесло. Але яке саме, яку спеціальність обрати?

Діти розбилися на команди і з допомогою гідів-наставників дуже швидко освоїлися, як працювати на стендах, і включилися у змагання. Дивлячись на них, не втримався генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко і вправно за допомогою віртуального маніпулятора зібрав редуктор.

– Діти добре знайомі з комп’ютерними іграми, тому легко освоюють роботу з віртуальною реальністю на тренажерах. Це їх перше знайомство з робітничими спеціальностями, і я бачу, що враження яскраві, є непідробний інтерес до професій, які є і будуть дефіцитними на ринку праці у найближчому майбутньому, – сказав Олександр Мироненко.

Виставка у Палаці культури Металургів працюватиме протягом місяця, а потім вирушить до Маріуполя, і навесні до Кривого Рога».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН