Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В дитсадку Чорнянки включили опалення

В дитсадку села Чорнянка, який вже готовий до здачі в експлуатацію, запустили котельну.

Вчора, об’єкт відвідали заступники міського голови Таврійська Олександр Павлюк та Анатолій Білий. Вони проконтролювали роботу котельної, яка працює на твердому паливі, перевірили, чи доходить теплоносій до всіх приміщень, пройшлись по кімнатам і переконались, що батареї опалення теплі.

Єдине, що підрядник ще не випробовував систему теплої підлоги, яка змонтована в двох ігрових кімнатах.

Виконуюча обов’язки старости Чорнянки Ірина Хома розповіла, що в дитсадок вже завезено меблі – двоярусні ліжка в спальні кімнати, маленькі столики, шафи в дитячі роздягальні, інші конструкції. Днями мають завезти холодильне обладнання для кухні. В самому харчоблоці встановлена вся необхідна сантехніка, бойлер для гарячої води.

Будівництво дошкільного закладу в Чорнянці велось в рамках президентської програми «Велике будівництво». Наразі воно  знаходиться на завершальному етапі. Залишились декілька локальних питань, вирішення яких бере на себе Таврійський міськвиконком. Так з понеділка тут повинні підключити нагрівачі води, щоб могли працювати прибиральники. Вони мають вимити всередині двері, підвіконня, підлогу та металеві конструкції.

Облдержадміністрації, яка є замовником будівництва, залишиться тільки ввести дитсадок в експлуатацію, та передати об’єкт Таврійській об’єднаній громаді.

За словами Ірини Вікторівни Хоми, в Чорнянці приблизно 250 дітей дошкільного віку. За проектом новий дитсадок не розрахований на таку кількість, але частину дітей, хоча б тих, що потребують підготовки до школи, він здатен прийняти. Якщо буде зроблено опалення на третьому поверсі школи, говорить в.о. старости, то п’ятирічок можна буде влаштувати в школі, і в новому закладі звільняться місця. «Коли готували проект будівництва дитсадка, ми зарезервували ділянку поруч з будівельним майданчиком, щоб згодом побудувати ще один корпус. Ми навіть, комунікації передбачили так, щоб їх легко було приєднати до нової будівлі», каже Ірина Вікторівна.

сайт міста Таврійськ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН