Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині обстежують дитячі садки

Фахівці Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області комісійно із представниками Горностаївської районної державної адміністрації та селищної ради обстежили розташований у райцентрі дитячий садочок «Квіточка» який відновив свою роботу в липні місяці поточного року.

Під час обстеження, зокрема, перевірялося виконання Тимчасових рекомендацій, затверджених Постановою Головного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину в зв’язку  з поширенням  коронавірусної хвороби.

Перевіркою встановлено, що в дитячому садочку забезпечено виконання протиепідемічних заходів.

Наявні безконтактні термометри, захисні маски, гумові рукавички, паперові рушники, контейнери для утилізації використаних засобів індивідуального захисту, миючі і дезінфікуючі засоби.

Є інформаційні стенди для батьків, дітей персонал приймає на вулиці, кожній дитині, батькам і працівникам закладу вимірюється температура, відомості про це фіксуються медичною сестрою у відповідних журналах.

Температурний скринінг у дітей здійснюється кожних чотири години. Кожні дві години проводиться миття поверхонь, на вході у приміщення є засоби для знезараження. Дотримується дистанція між дітьми як на ігрових майданчиках, так і в приміщеннях закладів.

Комісія встановила: працівники дитячого садочку «Квіточка» забезпечують виконання необхідних протиепідемічних заходів та дотримуються карантинних вимог щодо діяльності закладу, створюючи для їхніх вихованців безпечні умови перебування.

Держпродспоживслужба звертається до батьків та працівників відповідальних за організацію протиепідемічних заходів в дитячих садочках: з метою запобігання поширенню коронавірусу необхідно й надалі постійно дотримуватись вимог щодо організації протиепідемічних заходів, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України. А особам, які мають симптоми респіраторного захворювання (температуру тіла 37,30С і вище, кашель, нежить, задишка) варто залишатись вдома та негайно звертатись до сімейного лікаря.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН