Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За яких умов на Херсонщині відкриватимуть дитячі садки

25 травня на базі Високопільської селищної ради об’єднаної територіальної громади відбулася робоча зустріч за участю селищного голови, начальника відділу соціальної інфраструктури Високопільської селищної ради ОТГ та директорами дошкільних навчальних закладів, на якій було обговорено питання  організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної  хвороби (COVID – 19).

В ході зустрічі обговорено вимоги постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22 травня 2020 року №25. Звернуто увагу присутніх, що в дошкільних навчальних закладах необхідно забезпечити організацію протиепідемічних заходів, таких як: проведення температурного скринінгу працівників закладу та дітей, забезпечення обробки рук спиртовмісними антисептиками, наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту працівників, рідкого мила та паперових рушників,  дотримання дезрежиму, та інші вимоги, передбачені постановою.

22 травня 2020 року  відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Нижньосірогозької районної державної адміністрації, на якому розглядалось питання забезпечення виконання в районі рішень Уряду щодо послаблення карантинних обмежень. Зокрема,  розглядалось питання відновлення роботи дошкільних закладів. Присутня на засіданні комісії начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області довела до відома присутніх основні вимоги Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVІD  – 19), затверджених Постановою  головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25.

Відповідно до протокольного рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 22 травня 2020 року №33, було вирішено з 25 травня відновити роботу закладів дошкільної освіти району, при цьому пунктом 1.2 протоколу передбачено  виконкомам селищної, сільських рад спільно з сектором освіти районної державної адміністрації та Нижньосірогозьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області забезпечити перевірку дотримання вимог санітарно-протиепідемічних заходів та готовності до роботи в період карантину дошкільних навчальних закладів району.

Також на засіданні комісії начальник  відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проінформувала присутніх про   підсумки проведеного збору інформації  щодо дотримання протиепідемічних вимог під час функціонування у період карантинних обмежень універсального торгового комплексу приватного підприємства «Хортиця»,  де належним чином було організовано допуск продавців і відвідувачів лише за наявності вдягнутої медичної маски та проходження безконтактного температурного скринінгу, на вході до ринку встановлено диспансер з антисептиком, а скупченості відвідувачів вдалося запобігти завдяки організації входу на ринок з бічного входу.

Враховуючи наявність в селищі 3 дошкільних закладів, 22 травня також було проведено робочу зустріч в селищній раді за участю голови, секретаря, головного бухгалтера ради.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Нижньосірогозького районного управління управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проінформувала присутніх про основні  положення  Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVІD  – 19), затверджених Постановою  головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №25.   Було зазначено, що     обов’язково перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру, а дітям міряють температуру перед входом у  заклад, працівники і діти, з температурою, вищою за 37,2 градуси   не допускаються у заклад. Батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками.

Заклади мають бути оснащені антисептиками, але діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.

При цьому забороняється використання: багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, вуличного взуття всередині дитсадка.

Також дошкільні навчальні заклади повинні
мати 5-денний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів,
замінити тверде мило на рідке, а тканинні рушники – на паперові,
регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами,
регулярно провітрювати приміщення.

З урахуванням зазначених вимог Нижньосірогозькою селищною радою було вирішено відновити роботу дошкільних закладів з 1 червня за умови відсутності зауважень за підсумками комісійної перевірки дотримання вимог санітарно-протиепідемічних заходів та готовності до роботи в період карантину.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН