Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На час карантину продуктів Херсонщині вистачить

Через невідомість і паніку населення з початку карантину кинулося чимдуж скуповувати продукти. Гречка, рис, макарони – наразі найбільш ходовий товар, який ледь встигають викладати на полиці магазинів. Натомість керівництво області запевняє, що розмітати продукти із прилавків немає жодної необхідності, бо запас харчів на Херсонщині є, і немалий. В ОДА провели нараду з представниками крупних торговельних мереж, які відвітували, що на складах продуктів достатньо і призупинення експорту на ситуацію не вплине.

-На сьогоднішній день маркети на Херсонщині в повному обсязі забезпечені необхідними продуктами харчування. Доставки відбуваються щодня, на складах є залишок: фреш-категорії, тобто, продуктів, які швидко псуються, – на 5-7 діб, продуктів тривалого зберігання вистачить на 60 діб. Звітність про запаси продовольчих товарів від мережевих маркетів області ми отримуємо щодня, – зазначив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Крім того, в окремих торговельних мережах прийняли рішення про табу на реалізацію опту сипучих, бакалії, заморожених продуктів і т.д. Товари відпускають не більше п’яти штук в одні руки. А позиції, які до карантину імпортувалися з Італії, Польщі, Словаччини і т.д., вже замінили українськими аналогами.

Тож про дефіцит харчів поки не йдеться. Зате спостерігається явне здорожчання продуктів, і не тільки їх. На жаль, у нелегкий час в Україні достатньо бажаючих заробити на пересічних громадянах.

Марина САВЧЕНКО. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН