Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, хто на Херсонщині очолить комісію, пов’язану з освітою, наукою та людським капіталом

Сьогодні ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського обрали очільником комісії з питань розвитку людського капіталу, міжнаціональних відноcин, науки, культуpи, фізичної культуpи і cпоpту, оcвіти і cвободи cлова та інтелектуальної влаcноcті. Про це депутат обласної ради повідомив у соціальних мережах. Там він подякував за довіру та розповів про шляхи подальшої роботи.

Важливо не просто усвідомлювати ті виклики і загрози, що постали перед регіоном через втрату людського капіталу. Вкрай важливо зараз мати узгоджену стратегію щодо того, як будемо повертати наших людей додому. Того, як будемо тут, в кожній громаді області створювати гідні умови для самореалізації і капіталізації людини. Бо без Людини нічого не матиме сенсу. Навіть якщо всю область забудуємо суперєвропейськими дорогами і будівлями…

Коли близько 70% випускників їдуть звідси одразу після закінчення школи – це вже не природна міграція, це – втеча… Молодь не бачить тут перспектив. А виїжджають якраз найамбітніші, найбільш вмотивовані, з високим рівнем ЗНО. Тобто – ті, хто здатен будувати інноваційну економіку, хто міг би стати справжнім драйвером змін на рідній землі.

Херсонщина занадто довго була «донором» інтелекту і робочих рук для інших регіонів. «Втеча» мізків і робочих рук сьогодні становить найбільшу загрозу всьому подальшому розвитку нашої рідної Херсонщини. І комплексно вирішити цю проблему можна лише, залучивши у процес формування людського капіталу місцеву владу, малий і середній бізнес. Повинно прийти розуміння того, що вкладаючи в людину, вони інвестують у майбутнє своїх громад. Програма, яку сьогодні я стисло представив на розгляд колег дає дієві механізми для цього.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН