Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ще три громади Херсонщини отримали “мобільні кейси”

Сьогодні ще три громади Херсонщини отримали “мобільні кейси”, які допоможуть маломобільним верствам населення та жителям віддалених від центрів надання адміністративних послуг населених пунктів, отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП.

Передав нове обладнанням представникам Великоолександрівської, Верхньорогачицької РДА та Скадовської міськради т. в. о. голови облдержадміністрації Сергій Козир. Він підкреслив, що на цьому реалізація цієї програми не закінчується.

“Ми закликаємо інші громади Херсонщини долучатися до реалізації цього проєкту, аби отримати сучасне обладнання, яке дозволить надавати адміністративні послуги віддалено. Адже зручні та якісні адмінпослуги мають бути доступнішими і в нашій області”, – зазначив Сергій Козир.

Зокрема, серед тих, хто сьогодні отримав “мобільний кейс”, начальниця відділу надання адміністративних послуг Скадовської міської ради Сахацька Ірина. Вона розповіла, що “мобільний кейс” допоможе їм надавати адмінпослуги людям, які не можуть дістатися до ЦНАПу, віддалено.

Заступниця Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська наголосила, що реалізація цього проєкту також допоможе зменшити ризики поширення COVID-19, адже людям не обов’язково стояти у черзі, а можна отримати адмінпослуги прямо на місці

Одразу після передачі “мобільних кейсів” для представників громад провели тренінг, на якому їм розповідали, як правильно користуватися новим обладнанням.

Нагадаємо, що нещодавно такі ж “мобільні кейси” вже отримали Олешківська, Кочубеївська, Новорайська та Білозерська ОТГ.

Довідково: ”мобільний кейс” – комплект сучасної портативної техніки, який дозволяє у форматі віддаленого робочого місця здійснювати повноцінний прийом документів для отримання адміністративних послуг за місцем перебування громадян. Адміністратор за допомогою мобільного кейсу, який вміщує ноутбук, сканер, термінал та інше технічне оснащення, може виконати всі необхідні операції для надання послуг незалежно від місцезнаходження: вдома, у лікарні або іншому місці, де перебуває людина з обмеженими можливостями.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН