Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям розповіли, як обрати нового постачальника газу

З 1.08.20 відкрився ринок постачання газу, і кожен з нас повинен вибрати собі постачальника газу. Херсонрегіонгаз, який  був  постачальником з 1.12.20 р. відмовився постачати газ побутовим абонентам.

Інструкцію щодо переходу до іншого постачальника розмістив Володимир Желуденко. 

Якщо я правильно розумію наразі нам постачає газ “поставщик останньої надії” – Нафтогаз. Він може постачати нам газ не більше 60 днів. Якщо за цей період ви не виберете постачальника, газ вам відключать.

Чому на державному рівні не проводиться роз’яснювальна робота- не розумію. Сам про це дізнався із фейсбуку, дякуючи Артему Мішину.

Я почав розбиратись у цій справі і вже вибрав поставщика і подав заяву на приєднання. Але для цього мені знадобився компютер і пара днів. Що будуть робити сільські бабушки, які компютер в глаза не бачили, а без інтернету подати заяву неможливо. Вірніше можливо, але треба знайти офіс постачальника, а без інтернету неможливо знайти перелік постачальників і адреси офісів. Я уявляю, якщо всі жителі області, у яких немає інтернету приїдуть в Херсон, в офіс постачальника, при тому що у нього вартість газу майже на дві гривні вища чим, наприклад, у вибраного мною.

Вибрати постачальника можна перейшовши за посиланням https://gasoteka.ua-energy.org. А алгоритм дій непогано розписаний на сайті https://gazpravda.com.ua/konsu, або на сайтах постачальників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН