Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеського митника судитимуть за хабар у розмірі тисячу доларів

Слідчими ТУ ДБР у м. Миколаєві завершено досудове розслідування відносно інспектора прикордонної служби одного з відділень Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 вересня 2020 року посадовець, перебуваючи у пункті тривалого несення служби «Удобне-Маяки», висловив прохання громадянину надати неправомірну вигоду у сумі 2300 грн. за 1 автомобіль з фруктами та 20 доларів за 1 короб підакцизної групи товарів – тютюнових виробів.

У подальшому, 27 жовтня 2020 року інспектор висловив прохання тому ж громадянину надати неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США за безперешкодне переміщення через державний кордон України 50 коробів підакцизної групи товарів – тютюнових виробів.

28 жовтня 2020 року під час особистої зустрічі прикордонник одержав від громадянина 1000 доларів США після чого був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Таким чином, посадовець підозрюється в одержанні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

У разі доведення посадовцю загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України. Оперативний супровід –  УВВБ «Південь» та УСБУ в Одеській області.

ДБР

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН