Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулася перша пресконференція т.в.о. голови облдержадміністрації Сергія Козиря

Збудовані об’єкти «Великого будівництва», здобутки на посаді заступника і плани на подальшу роботу та, звичайно, терміни завершення будівництва мостопереходу «Таврійський – Хбк» т.в.о. голови облдержадміністрації Сергій Козир обговорив з представниками ЗМІ Херсонщини. Зустріч, до речі, відбулася саме на будівельному майданчику шляхопроводу.

«Я зустрічаюся з вами тут, бо для мене цей об’єкт важливий не тільки тому, що його будівництво відновлено за дорученням Президента України, а й тому, що доля мостопереходу мене занепокоїла ще з початку роботи на Херсонщині», – зазначив Сергій Козир.

Він поінформував, що у цьому році відремонтовано 4 школи, 3 дитячі садочки, 6 стадіонів та 103,5 кілометрів доріг, а це більше, ніж за останні 10 років. Також, станом на сьогодні, вже побудовано 17 нових амбулаторій з 26 запланованих до кінця року.

Здійснюється робота з реконструкції Міжнародного аеропорту «Херсон». Сергій Козир зазначив: «Зараз триває олаштування нової світо-сигнальної системи, яка дозволить приймати більше рейсів та зробить польоти більш безпечними. Також ми домовилися з міністром розвитку інфраструктури Владиславом Криклієм, що у наступному році маємо отримати кошти для реконструкції злітно-посадкової смуги».

За словами т.в.о. голови облдержадміністрації, за цей рік створено три нових майданчики для зважування великогабаритного транспорту. До кінця року планується відкрити ще два WIM-комплекси для зваження грузового транспорту під час руху.

На питання журналістів щодо подальших планів у роботі, Сергій Козир запевнив: «У наступному році ми продовжимо втілювати у життя програму Президента України «Велике будівництво». Всі об’єкти будуть виконані якісно і вчасно. А підрядники, які не впораються із завданням будуть суворо покарані».

Крім того, у 2021 році буде акцент на галузі охорони здоров’я, на соціально важливих культурних об’єктах та ЦНАПах.

Сергій Козир додав: «Ми плануємо побудувати комплекс по сортуванню побутових відходів під Бериславом. Ще збираємося створити очисні та каналізаційні споруди у курортних зонах, а у Херсоні лабораторію контролю якості води. Окрему увагу я хочу приділити питанню зрошення».

Підсумовуючи спілкування, Сергій Козир відзначив, що має на меті зробити Херсонщину привабливим краєм для туристів, інвесторів та гостей, аби тут з’являлися нові підприємства, робочі місця та розвивалася інфраструктура.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН