Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховському техніко-економічному ліцею – 20 років

Перший день зими для колективу Новокаховського техніко-економічного ліцею (нині Академічного ліцею СПЕКТР) надзвичайно зворушливий та хвилюючий, бо це День народження навчального закладу.

Кожна людина, кожна сім’я має свою долю, свою історію. Має її і наш ліцей. Це буремний і водночас щасливий шлях довжиною у славних 20 років! Хтось пройшов його з першого дня існування ліцею, а хтось тільки робить свої перші кроки…

20-тирічний ювілей – це не тільки історична віха, але й межа, яка дає можливість оцінити пройдений шлях, вшанувати тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідному ліцею. День народження – це усмішки, квіти, музика й гарний настрій, вітання й побажання.

Це – найкраще свято в житті кожної людини.

Особливості Дня народження ліцею – це свято всієї ліцейської родини. Ліцей – сім’я, місце, за порогом якого залишаються всі життєві негаразди. Заклад, де можна сміливо здійснити свої мрії та сподівання, тут живе дух юності, романтики та оптимізму. Ліцей – це маленька держава. І, як кожна держава, він має свою символіку – прапор, гімн та герб як свідчення шанування предків, збереження традицій та пам’яті поколінь. Свої символи є і в кожному класі.

Цього року через карантинні обмеження ми, на жаль, не змогли відзначити цю подію всі разом, але класним керівникам та нашим учням вдалося створити неймовірну атмосферу урочистості та святкового настрою.

У цей щасливий й радісний 20-тий День народження велика родина поповнилась новими ліцеїстами, які протягом трьох місяців готувалися до незабутньої події – Посвяти в ліцеїсти! Учні чекали її з нетерпінням, готувалися, хвилювалися разом з учителями та батьками.
1 грудня до нашої родини приєдналося майже 300 учнів 5-их, 6-их, 7-их, 8-их та 10-го класу. Це колективи творчих і життєрадісних, чарівних і неповторних, відважних і неспокійних юних сердець. Вони – гордість і краса закладу. Вони – майбутнє нашої держави. Претенденти на звання ліцеїстів продемонстрували яскраві презентації гімну, гербу та девізу класу. Урочисто промовляючи обіцянку ліцеїста, неможливо було не помітити такі відверті очі, які горіли, як вогники, запалюючи всіх навколо. Наші діти впевнені, що роки навчання в ліцеї стануть надійним фундаментом майбутнього життєвого успіху.

Талановиті учні 9-11х класів підготували святковий концерт, який був насичений різноманітними номерами художньої самодіяльності. Старшокласники презентували номери-подарунки, у яких відверто висловлювали свою любов до ліцею й щиру подяку вчителям за глибокі знання, розуміння, доброту й постійну підтримку. Наші учні в котрий раз показали, що вміють не лише навчатися, перемагати у спортивних змаганнях, а й із задоволенням занурюватися у творчу діяльність. Виступи дітей були яскравими, креативними й дуже чуттєвими. Їхні віршовані шедеври зворушили та розчулили глядачів. Ми вітаємо розумних, винахідливих, відкритих юнаків та дівчат: вокалістів, декламаторів, поетів, гумористів, спортсменів, представників учнівського самоврядування.

Ліцей завжди йшов у ногу з часом і, які б завдання перед ним не ставилися, гідно справлявся з ними. Та і як же інакше, адже очолює його справедливий керівник, талановитий педагог та професіонал своєї справи, директор – Долецька Тетяна Євгенівна.

Керівник освітнього закладу вручила новим ліцеїстам учнівські квити та всім учням солодкі подарунки.

День народження в НКТЕЛ став не просто заходом та традицією, а теплим родинним святом, яке дарує багато радощів, щастя та гарного настрою, залишає відчуття натхнення, наснаги, оптимізму від того, що вже зроблено, і від того, яких обріїв можна сягнути в майбутньому…

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН