Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні відбудеться Форум розвитку громадянського суспільства

17 грудня 2020 року відбудеться ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій». Суспільний мовник — інформаційний партнер події. Форум розвитку громадянського суспільства об’єднає 25 комунікаційних майданчиків (24 області та Крим).

Форум розвитку громадянського суспільства — найбільша платформа для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, яка збирає понад 2000 представників громадянського суспільства, органів влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів. На Форумі визначаються тренди розвитку громадянського суспільства та пріоритетні сфери роботи. Форум об’єднує інституції, зацікавлені у посиленні громадянського суспільства в Україні, серед них — Агентство США з міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН, Уряд Швеції, Представництво ЄС, Офіс Ради Європи, Фонд Ч.С. Мотта, Міжнародний фонд «Відродження» та багато інших.  

Уперше Форум відбудеться у вигляді Всеукраїнського телемарафону, який об’єднає всі регіони країни. 25 комунікаційних платформ у всіх регіонах України сформують інтерактивну мапу громадянського суспільства, яке продемонструє єдність у часи непевності. Тема «Імунітет до ілюзій» зосереджуватиме Форум на процесі розвитку спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) у мінливому та непростому середовищі. Особлива увага буде приділена ролі та місії ОГС у формуванні ВВП країни як «доданої вартості» громадянського суспільства, а також сприянню міжсекторального партнерства між громадянським суспільством, бізнесом та урядом. Окремі секції будуть присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів державної й місцевої влади.

Очікується, що у роботі Форуму візьмуть також участь представники ОГС з інших країн (Польщі, Норвегії, Швеції, Словаччини, Сполучених Штатів Америки), медіа, дипломатичний корпус, представники донорських організацій та органів влади. 

Організатори зазначають, що регіональні майданчики працюватимуть у строгій відповідності до умов карантину:

  • якщо на момент проведення Форуму область перебуватиме в «червоній зоні» карантину, всі регіональні заходи Форуму проводитимуться виключно онлайн;
  • якщо на момент проведення Форуму область перебуватиме в «помаранчевій» чи «жовтій» зоні, всі регіональні заходи Форуму проводитимуться у змішаному онлайн-офлайн форматі відповідно до нормативів розміщення учасників, встановлених вимогами Уряду України (кількість людей на локації не перевищує нормативи). 

Основна сцена Форуму розміщуватиметься у НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55). Кожен з регіональних партнерів також організовує свій комунікаційний майданчик та формує свою програму, яка буде відображена і транслюватиметься на єдиній онлайн-платформі. Таким чином ми організуємо телемарафон єдності українського громадянського суспільства.

Регіональні події Форуму розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» проводяться регіональними партнерами у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Регіональними партнерами стали громадські організації, відібрані у результаті конкурсу:

  1. Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» відповідатиме за Вінницю, Волинь, Кропивницький, Дніпро, Хмельницький, Донецьку та Луганську області.
  2. Союз переселенців «Мир на долоні» — у Житомирі.
  3. Благодійний фонд «Центр громадських ініціатив» спільно із громадською організацією «Простір молоді» організовує захід у Закарпатті.
  4. Запорізький обласний благодійний фонд «Посмішка дитини» — у Запоріжжі.
  5. Благодійний фонд «Тепле Місто» — в Івано-Франківську.
  6. Громадська організація «Західноукраїнський ресурсний центр» —  у Львові.
  7. Асоціація учасників та інвалідів антитерористичної операції — у Миколаєві.
  8. Платформа «Моє місто» та Громадська організація «Українська волонтерська служба» — в Одесі.
  9. Благодійна організація «Світло надії» — у Полтаві.
  10. Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» — у Рівному.
  11. Громадський фонд «СУМИ» — у Сумах.
  12. Громадська організація «Центр громадського моніторингу та аналітики» — у Тернополі.
  13. Центр розвитку громад — у Харкові.
  14. Громадський центр «Нова генерація» — у Херсоні.
  15. Громадська організація «Промолодь» — у Черкасах.
  16. Товариство «Український народний дім в Чернівцях» — у Чернівцях.
  17. Громадське об’єднання «Спілка ініціатив Чернігівщини» відповідає за Чернігів. 
  18. Дім прав людини «Крим» представить спільноту Криму.

До участі у Форумі запрошуються всі зацікавлені представники громадського сектора, державних інституцій, міжнародних організацій, а також медіа.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН