Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському державному університеті відбудеться декілька змін у структурі

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр  Співаковський:

– Разом з колегами провели архіважливе засідання Вченої ради з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм. Обговорили головні аспекти діяльності університету.

✔️Одне з питань стосувалося змін в структурі Херсонського державного університету. Так, в проєкті рішень запропоновано з 15 лютого 2021 року реорганізувати Центр післядипломної освіти шляхом приєднання його до Центру довузівської підготовки та роботи з іноземними громадянами. Разом з цим зміниться і назва — «Офіс доуніверситетської підготовки, післядипломної освіти та роботи з іноземцями». Також обговорили об’єднання кафедри практичної психології і кафедри загальної та соціальної психології зі зміною назви – кафедра психології. Обидві ініціативи були одноголосно підтримані. Наразі продовжиться робота стосовно внесення змін до штатного розпису зі збереженням навантаження і ставок, які були виділені на 2020-2021 н. р.

✔️ У вересні був затверджений реєстр аудиторного фонду та приміщень іншого призначення. Згідно із Наказом, який регламентує подальший облік аудиторного фонду, здійснювався моніторинг використання аудиторного фонду протягом цього періоду. Об’єктивно визначити повноцінність використання аудиторного фонду адміністративного призначення, а також інших функційних напрямів не вдалося, оскільки ми працюємо у змішаному режимі. Тому цей процес триватиме надалі. Рішення буде прийняте на початку 2021 року.

Вчена рада підтримала такі пропозиції:
-закріпити аудиторний фонд навчального, адміністративного та інших видів призначення корпусу №2 (3,4 та 5 поверхи) за факультетом бізнесу і права;
-аудиторний фонд кафедри української філології та журналістики за факультетом української й іноземної філології та журналістики у корпусі №5;
-аудиторний фонд кафедри історії, археології та методики викладання закріпити за факультетом психології, історії та соціології;
-з 7 грудня 2020 року закріпити комп’ютерну аудиторію у корпусі №6 за археологічним музеєм університету (є відповідні погодження);
-з 7 грудня 2020 року закріпити анатомічну лабораторію (аудиторія 708) за медичним факультетом із правом спільного користування для здобувачів факультету біології, географії та екології і факультету фізичного виховання та спорту.

✔️Ще одне питання стосувалося укрупнення освітніх програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів. Його презентував проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець. Були проведені зустрічі з деканами факультетів, під час яких вони висловили своє бачення стосовно розвитку освітніх програм. Основних пропозицій було три:
-залишити ОП без змін;
-укрупнити ОП;
-визначити статус ОП за аналогом НАЗЯВО як умовно акредитовані. Це означатиме, що у вересні наступного року буде повернений розгляд стосовно цих ОП і відповідно визначений їх подальший статус.

Була розрахована середня кількість студентів на кожному курсі бакалаврського рівня. Вона варіює в таких межах: від 5,9 на факультеті біологіі до 33,1 на факультеті фізичного виховання і спорту. Медіанний показник середньої кількості студентів на 1 курсі ОП = 11,5 студентів (медичний факультет). Такі ж розрахунки були проведені стосовно магістерського рівня: медіанний показник середньої кількості студентів на 1 курсі ОП = 8,2 студенти (ФУІФЖ). Максимальна кількість здобувачів ОП на 1 курс на ПФ = 14 студентів; мінімальна кількість здобувачів ОП на 1 курс на ФБіП = 4,4 студентів. Також Віталій Миколайович розглянув ситуацію на кожному факультеті та озвучив пропозиції щодо укрупнення ОП (подробиці — на фото). Зведена інформація виглядає так:

1)укрупнити 9 ОП (5 бакалаврських і 4 магістерських);
2)умовно акредитувати 21 ОП (8 бакалаврських і 13 магістерських).

Пропозиції були підтримані одноголосно.
Щиро вдячний колегам за розуміння та злагоджену роботу!🤝 Всім міцного здоров’я!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН