Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На реконструкцію парку, що перейшов Запоріжжю від «Мотор Січі», витратять 19 мільйонів

Райадміністрація Шевченківського району оголосила тендер на реконструкцію парку ім. Шевченка. Початковою вартістю робіт вказали 19,3 мільйона гривень. Раніше парк обслуговувало підприємство “Мотор Січ”. 

Тендерна документація оприлюднена в системі електронних закупівель “Prozorro”.

Аукціон запланували провести 26 листопада. Згідно тендерної документації, в парку передбачається оновлення грунту, його укріплення, оновлення комунікацій, улаштування дитячого майданчика, оновлення електроосвітлення, створення скейт-парку, садіння дерев та кущів. Роботи будуть розбиті на три черги. Їх кінцевим строком виконання встановили грудень 2021 року.

Площа парку ім. Шевченка становить 3,47 га. Він розташований поруч зі Свято-Андріївським кафедральним собором – між проспектом Моторобудівників і вулицею Круговою. Почесним спонсором собору є особисто голова «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв.

Сам парк майже до кінця 2019 року знаходився на балансі «Мотор Січі». Це означає, що підприємство мало доглядати його за територією. Проте ПАТ “Мотор Січ” вирішило передати парк місту. Це відбулось у листопаді 2019 року: тоді Запорізька міськрада ухвалила відповідне рішення про взяття на баланс від підприємства «Мотор Січ» парку ім. Шевченка.

Коли парк передавали громаді Запоріжжя, в ньому обліковувалось лише близько 500 дерев, чагарники, близько 20 урн та стільки ж лавочок і невеликий дитячий майданчик (три гойдалки і сходи).

У липні цього року Шевченківська райадміністрація Запоріжжя вже оголошувала тендер на реконструкцію цього парку. Тоді початковою ціною облаштування його території зазначали 16,36 мільйона гривень. На тендері змагалось ТОВ “Співдружність Авіа Буд”, яке пов’язують із “Мотор Січчю”. Зокрема, раніше власницею підприємства вказувалась Олена Богуслаєва – це дружина В’ячеслава Богуслаєва. Проте вказані торги відмінили.

Наразі нова початкова вартість реконструкції складає 19,37 мільйона гривень.

Запорізький проект розслідувань

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН