Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці потрібні патронатні вихователі

Протягом 2020 року міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради проводилася інформаційно-рекламна кампанія «Шукаємо патронатних вихователів», в ході якої розповсюджувались листівки з інформацією про особливості створення та функціонування патронатних сімей.

Основною метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками. Патронтана сім’я — тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Коли є обставини, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців.

На жаль усі зусилля фахівців із соціальної роботи знайти кандидатів у патронатні вихователі позитивного результату не принесли. Але проблема залишилася, вилучені з родини недолугих батьків діти, вимушені залишатися зі своїм болем та складною ситуацією в якій опинилися, не розуміючи чому вони стали раптом ні кому не потрібними. Таким чином, отримавши у дитячому віці травму в дорослому житті їм складно реалізуватися в повній мірі, адже зневіра не невпевненість залишається.

Дуже багато залежить від нас, дорослих, сподіваємось, що в нашій об’єднаній територіальній громаді є небайдужі люди, які готові допомагати іншим. Чекаємо кожного кого зацікавила інформація за адресою: м. Нова Каховка, вул. Новоселівська, буд. 5.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН