Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває робота щодо впровадження послуги сімейного патронату

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Наразі на Херсонщині є 9 сімей патронатних вихователів: у Каховці – два, Херсоні Чаплинському районі, Високопільській, Бериславській,  Голопристанській,  Кочубеївській та Зеленопідській територіальних громадах по одному. У них виховується 16 дітей.

Проте зараз перед обласною владою стоїть амбітне завдання – створити патронатну родину в кожній територіальній громаді області. На цьому наголосила начальниця служби у справах дітей ОДА Людмила Афанасьєва.

“Патронат – це соціальна послуга державного стандарту, яка дозволяє дитині потрапляє не до інтернатного закладу, а в родину, де її легше реабілітувати. Поки дитина виховується в нормальних умовах, соціальні працівники працюють з її рідною сім’єю, спільно шукають можливі шляхи виходу з проблемної ситуації, після подолання якої дитина повертається у родину”, – розповіла Людмила Афанасьєва.

Також вона зазначила, що послуги патронатного вихователя оплачуються з державного бюджету:

  • розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму.

  • розмір грошового забезпечення патронатному вихователю становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (12,4 тис. грн).

  • якщо в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Голова облдержадміністрації Сергій Козир підкреслив, що це питання слід взяти на контроль, а також провести інформаційну компанію серед жителів громад, аби люди знали про переваги створення патронатних родин.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН