Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нацгвардійці у Херсоні патрулюють лікарні, щоб забезпечити ізоляцію хворих на коронавірус

У Херсоні лікарні імені Карабелеша та Тропіних патрулюють нацгвардійці. Це потрібно для того, аби забезпечити ізоляцію хворих на коронавірус, розказала Суспільному пресофіцерка військової частини 3056 Національної гвардії України Аліна Кобець.

Військовослужбовці Національної гвардії з початку тижня охороняють території міських лікарень ім. Карабелеша та ім. Тропіних.

“За рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС ми прийняли під охорону лікарні Карабелеша та Тропіних. Наші військовослужбовці виконують завдання з охорони громадського порядку на території лікарні, ми виконуємо завдання з ізоляційно-обмежувальних заходів“, – говорить Аліна Кобець.

Основна задача, говорить начальник військового наряду військової частини 3056 Національної гвардії України Анатолій Бутенко, забезпечити ізоляцію хворих на коронавірус пацієнтів лікарні. Для охорони громадського порядку військові мають при собі спецзасоби.

“Ми несемо службу з охорони громадського порядку на даній території, основну увагу звертаємо на другий корпус, який призначено для лікування хворих на COVID. В основному наша задача дивитися, щоб у другий корпус ніхто сторонній не заходив і щоб вони звідти також не вийшли”.

У лікарні імені Тропіних наразі 196 хворих з підозрою та підтвердженим діагнозом КОВІД-19. Усі пацієнти перебувають у відділеннях. Патрулювання потрібно для безпеки лікарів, говорить заступник медичного директора лікарні ім.. А та О. Тропіних Євгеній Миронов

Кількість хворих зростає.Тобто, ще 2 місяці тому в нас було їх 50, зараз близько 200. І заплановано до 300 ліжок для розміщення ковідних хворих. Плюс всі ці ліжка розташовані на базі трьох відділень, тобто наш 5-поверховий корпус і ще одноповерховий та двоповерховий дитячого відділення. Тобто і хворі і персонал в будь-який час доби переміщуються територією для виконання своїх функціональних обов’язків, хворі на госпіталізацію поступають, тому збереження порядку і спокою – це важливо“.

На території інфекційної лікарні нацгвардійці почали нести службу ще навесні. Тут встановлено КПП, де цілодобово у три зміни по 8 годин працюють військові.

Ми службу здійснюємо шляхом патрулювання прилеглої території та на КПП для здійснення контрольно-пропускного режиму. Працівники, які приходять на робочу зміну, показують свою картку працівника і ми їх пропускаємо. Люди, які приходять за аналізами, провідати когось, ми поуточнюємо прізвище, до кого прийшов, робимо дзвінок на приймальне відділення і тільки після того, ми пропускаємо людину. Обов’язково, щоб була захисна маска і бажано захисні рукавички. Буває таке, що люди намагаються пройти без масок, ми робимо зауваження, вони на зауваження реагують“, – розповідає патрульний військового наряду військової частини 3056 Національної гвардії України Максим Короткий.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН