Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховчани перемогли на Всеукраїнському конкурсі «Від бандури до цимбал»

Українське музичне мистецтво, як і культура загалом, є дуже багатим і самобутнім. Маючи тисячолітню історію, воно поєднало в собі різноманітні стилі, техніки та регіональні особливості. Саме унікальність та багатогранність української музичної культури завжди цікавили дослідників і звичайних меломанів. Та чи добре ми знаємо назви інструментів і репертуар музик, які здавна творили на українських землях? Творами яких авторів надихаються сучасні українські етно-виконавці та які давні інструменти вони використовують?

Саме для того, щоб підтримати всіх, хто цікавиться українським культурним спадком та хоче розширити свої знання про народні музичні інструменти, освітній проект «На Урок» оголосив конкурс «Від бандури до цимбал».

Учні 5 класу Веселівської дитячої музичної школи (директор Ірина Балибіна) Муравйов Антон, Павлюк Аліна, Лактіонова Аліса та Гусак Катерина (викладач Леся Кравчук) взяли участь у конкурсі. Діти вирішували нелегкі, але водночас цікаві завдання, проявляючи весь свій креатив та знання, здобуті під час навчання в музичній школі і в результаті здобули переконливу перемогу, отримавши Дипломи І ступеня, а викладач заслужену Подяку від журі конкурсу.

Бажаємо молодим талантам творчої наснаги, успіхів та перемог в майбутньому!

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН