Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 14 тисяч херсонців знайшли роботу з початку року

28,7 тисяч безробітних громадян Херсонщини скористалися послугами обласної служби зайнятості протягом січня-жовтня поточного року.

Чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, становила 25,2 тисячі осіб, і це на 24% більше минулорічного показника, видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 323524,6 тисяч гривен. За словами директора Херсонського обласного центру зайнятості Євгенія Єрашова на 01 листопада поточного року від роботодавців області до служби зайнятості надійшло 16,2 тисячі вакансій, що на 34% менше минулорічного показника – і це великий відсоток.

На одну вакансію претендувало 7 осіб, які шукали роботу. «Служба зайнятості робить усе можливе, щоб допомогти тим людям, які звернулися за пошуком роботи, – зазначив Євгеній Єрашов. – Ми проводимо відповідні тренінги, навчаємо як підготувати резюме та пройти співбесіду з роботодавцем, мотивуємо на успішне працевлаштування, але, звісно, останнє слово залишається за клієнтом. Фахівці центрів зайнятості намагаються підібрати для громадян найкращі підходящі вакансії, а для роботодавців – кваліфікованих спеціалістів.

Результат: з початку року 13,8 тисяч осіб забезпечено роботою за допомогою обласної служби зайнятості. З них 209 безробітних працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування».

Також, відповідно до реальних потреб ринку праці, професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості з початку року проходили 2,4 тисячі безробітних, більшість із них навчались на замовлення роботодавців. 2 тисячі осіб з числа безробітних були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Ці громадяни легально мали тимчасову роботу та відповідну заробітну плату, дехто з них отримали пропозицію постійного працевлаштування.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН