Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великоолександрівка перемогла у конкурсі проєктів розвитку територіальних громад

Великоолександрівська селищна рада – член Асоціації міст України – вкотре стала переможцем обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст Херсонської області.

Фінансування проєтів за рахунок інших бюджетів дозволяє економити власний. А навантаження співфінансування допомагає полегшувати партнерська допомога та співпраця селищної ради з благодійниками. Щораз проєкти спрямовані на зміцнення місцевої інфраструктури населеного пункту, матеріально-технічної бази комунального господарства. І в цьому принципова позиція нашої селищної ради, – щораз повторює селищний голова Наталія Корнієнко, яку і на нинішніх місцевих виборах обрали головою. Далекоглядність у розвитку власної інфраструктури полягає ще й у максимальному здешевленні робіт, котрі виконують комунальники, – будь то ремонт комунікацій, водомереж чи благоустрій вуличної та дорожньої інфраструктур. Особливо відчутним став потенціал власної комунальної сфери, коли вона першою піднялася на подолання наслідків жахливого стихійного лиха, яке нещодавно накрило селище.

Неймовірних зусиль вартувало з перших годин ліквідувати наслідки потужного буревію, від якого постраждали будівлі бюджетних закладів, обійстя місцевих мешканців, комунікаційні мережі населеного пункту.

Тож і цього разу, вигравши конкурс, кошти спрямували на поповнення необхідною технікою Великоолександрівського підприємства “Комсервіс”, якому придбали вантажний автомобіль-самоскид МАЗ вантажопідйомністю 12 т та вартістю понад 1,5 млн. грн.

В умовах, коли до селища, яке до цього було адміністративним центром району, після місцевих виборів у відповідності до Перспективного плану формування територій громад Херсонської області приєдналися ще 11 місцевих рад, навантаження на комунальну сферу істотно зросте. Тож для зміцнення її потенціалу зроблено чималий заділ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН