Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонських журналістів навчали медіатренери BBC

Минулого тижня з 1 по 5 листопада в Херсонській філії Суспільного відбувся тренінг для журналістів за підтримки BBC Media Action. Досвідом поділилися тренери Грем Холідей і Дін Арнет.

Під час зустрічі, представники найвідомішого суспільного мовника світу – ВВС розповіли про особливості роботи ньюзруму, як збирати та обробляти інформацію. А також чим відеопродукт для телебачення відрізняється від продукту для digital-платформ, які сьогодні складають чималу конкуренцію для традиційного телебачення, пише UA Херсон.

Своєю чергою медіатренери BBC Media Action зосередили увагу присутніх на удосконаленні  своїх навичок у сфері мобільної журналістики, зокрема на тренуванні використовувати свій смартфон для креативної зйомки, створювані онлайн-відеоконтенту для новин та опануванні мистецтва сторітелінгу. Також предметно говорили про те, обладнання для цього краще використовувати – мікрофони, світло.

«Головна тема, яку ми розбирали – це зйомка смартфоном і монтаж у смартфоні. На сьогодні камери на смартфонах досить якісні. Телестанції не можуть дуже часто оновлювати техніку, через бюджет та інші проблеми. Тому робота зі смартфоном на сьогодні – це дуже корисно»,  пояснив Дін Арнет.

Зокрема, Грем Холідей розповів про те, яким чином можна працювати більш ефективно та як залучати велику аудиторію в соціальних мережах. Також під час зустрічі медіатренери BBC Media Action розповіли про світові тенденції розвитку Суспільного мовлення.

«Насправді, мені сподобалося на тренінгу, я отримав велике задоволення від того, як люди навчаються, наскільки вони відкриті до знань, як вони хочуть дізнаватися різні деталі, не дивлячись на COVID19 і карантинні обмеження, люди все одно приходять, навчаються, —  зауважив Дін Арнет.  Я проїхав багато українських міст, можу сказати, що на різних станціях були різні реакції. Комусь подобалось, хтось не дуже був готовий до роботи і навчання. У вашій філії я помітив, як людям було цікаво, як вони були  захоплені роботою, хотіли навчатися і дізнаватися нове.  Я би порекомендував людям, які тут працюють, побільше практикуватися, щоб ви могли використовувати новітні технології, які дуже швидко змінюються, та працювати з ними впевнено».

За словами продюсера філії Суспільного UA: ХЕРСОН Рустама Авдєєва, кожен працівник медіа має розвиватися, пізнавати нові методи роботи, нові підходи до створення якісного контенту, який в свою чергу має відповідати запитам нашої аудиторії.

«Ми мали змогу з тренерами від BBC пропрацювати як теоретичні знання, так і практичні, дізнаючись, в який бік рухається сучасна журналістика, та які методи роботи необхідно застосовувати, аби швидше та якісніше зробити та подати новину. Тож починаємо працювати з новим багажем знань», розповів Рустам Авдєєв.

Працівники Суспільного Херсона залишились задоволені. Після коротких післяновинних «розборів польотів» дізнались про свої помилки. Звісно, побоювалися професійних оцінок, але в редакціях ентузіазму побільшало. Це позначилось і на випусках новин.

«Як на мене, було дуже круто. Інтерес працівників філії був непідробним – вони уважно слухали, ставили питання, сумлінно виконували домашні завдання тренерів. Хоча кореспонденти Херсонської філії Суспільного давно почали використовувати зйомки на телефон для створення контенту. У нас виходили сюжети, зняті повністю на телефон. Це справді дуже класний інструмент, коли треба швидко і якісно. Поради тренерів дозволять удосконалити нам цю роботу, щоб давати інформацію нашій аудиторії ще оперативніше, не втрачаючи якість. Окрема цікава історія – соціальні мережі. Ми і самі вже дещо знаємо, як з ними працювати, але досвід Грема просто безцінний. Ми продовжимо просувати наш контент тепер вже за рекомендаціями ВВС»,  зазначила шефредакторка новин Наталя Верлата.

За словами кореспондентки Ольги Ляшенко, тренінг був насичений, продуктивний, а головне цікавий. Всі отримала багато корисної інформації.

«Тренінг дуже сподобався. Цікаві теми в доступному викладі. Важливо, що ті знання і навички, які нам надали, ми зможемо використовувати у своїй роботі», поділилась кореспондентка Аліна Олефір.

Захід відбувся за підтримки Академії суспільного мовлення.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН