Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

17 учасників з Херсонщини стали переможцями Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук

Про це повідомляє управління освіти і науки Херсонської ОДА:

– У 2020 році вперше за всю історію існування Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук його заключний етап був проведений онлайн, а саме з 05 по 08 листопада понад 1000 учасників зі всієї України захистили свої проєкти у 65 окремих студіях-секціях у сервісі «Zoom».

З Херсонської області у ІІІ етапі взяли участь 33 учні, з них 17 учасників стали переможцями.

4 золоті нагороди отримали учасники із закладів освіти м. Херсона:

🥇Корж Олексій, випускник Херсонської гімназії № 6 Херсонської міської ради;
🥇Бєлоус Олег, випускник Херсонського фізико-технічного ліцею Херсонської міської ради;
🥇Зарембовський Ярослав, випускник Херсонського обласного ліцею Херсонської обласної ради;
🥇Москаленко Ольга, учениця 11 класу Херсонського обласного ліцею Херсонської обласної ради.
🥈7 срібних нагород (учасники зі Скадовського та Новотроїцького районів, м. Херсона) і 🥉6 бронзових нагород (учасники з Бериславського району, м. Херсона та м. Гола Пристань).

Захист відбувався у декілька етапів, адже спочатку учасники мали презентувати власний постер або презентацію, а вже після, під час наукової конференції перед членами журі та іншими учасниками, відбувалася апробація наукових досліджень учасників. Ведучими трансляцій цього року стали фронтмени гурту «ТНМК» Фоззі та Фагот. Саме завдяки новому формату проведення конкурсу, для учасників стало можливо зустрітися у віртуальному просторі з очільником MILSET і Національної мережі науки та технологій Мексики – RED – Роберто Ідальго і провідним науковцем і керівником проєктів NASA Хорхе Сотомайором, а також з радником Генерального директора ЮНЕСКО Жаном-Полем Жусто Нґоме Абьяґою і дипломатами українського посольства у США. Свої вітання також висловили директор Національного центру «Мала Академія наук України» Оксен Лісовий і очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет, змотивувавши учасників на гарний настрій і продуктивну роботу.

08 листопада 2020 року на урочистому закритті заходу заступниця міністра Міністерства освіти і науки України Любомира Мандзій та президент Малої академії наук Станіслав Довгий наголосили на тому, що конкурс дав змогу молодим науковцям прокачати нові компетентності та здібності, розкрити потенціал, направити свій погляд уперед, у цікаве і таке очікуване майбутнє!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН