Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Посольства Узбекистану в Україні відвідали Херсон із діловим візитом

04-05 листопада з метою розширення торговельно-економічного співробітництва між регіонами Узбекистану і України Херсонщину відвідала узбецька делегація на чолі з Першим секретарем Посольства Узбекистану в Україні паном Баходиром Імбрагімовим.

В Херсонській ТПП відбулася зустріч ділових кіл Херсонщини з Радником з торгово-економічних питань Посольства Бобуром Расуловим та Першим секретарем Посольства  Баходиром Імбрагімовим. Підприємства-члени ТПП мали нагоду передати комерційні пропозиції, поставити питання  щодо розвитку українсько-узбецьких економічних зв’язків, в тому числі й стосовно логістики вантажів.

Протягом певного часу українсько-узбецькі відносини були поставлені на паузу, але останнім часом спостерігається активізація взаємодії між нашими державами. Так, вже відкрито пряме авіасполучення, поновлено роботу міжурядової комісії, є рішення двох палат Олій Мажлісу Узбекистану про створення групи зі співробітництва з Україною.

З огляду на складність особистих контактів через карантинні обмеження, ТПП України одну з перших зустрічей онлайн присвятила цього року саме розвитку ділових зв’язків з Узбекистаном. Під час цієї конференції Посол України в Узбекистані Миколо Дорошенко підкреслив, що  розвиток відносин з Узбекистаном має для України особливе значення. За останні десятиліття ця країна суттєво змінилася і перетворилася в «малого тигра» Центральної Азії. Зробивши демографічний і технологічний ривок, Узбекистан став сьогодні флагманом економічного зростання у своєму регіоні, надійним партнером в інвестиційних проєктах, культурним хабом на Шовковому шляху з Азії до Європи.

В липні поточного року Торгово-промислова палата України вперше призначила свого представника в Республіці Узбекистан – Аскара Саліхбаева, який сприяє бізнесменам у підборі надійних партнерів і надає їм необхідні консалтингові послуги. Компенсуючи скасування виставково-ярмаркових заходів, посольства України і Узбекистану більше уваги приділяють зараз пошуку партнерів та встановленню нових перспективних контактів для українських бізнесменів.

Під час зустрічі в Херсонській ТПП говорили про зацікавленість з боку Узбекистану в розвитку відносин в сфері агропромислового комплексу, а саме, в нарощуванні обсягів поставок в Узбекистан великої рогатої худоби, будівництві сучасних тваринницьких і птахівницьких комплексів, підвищенны кваліфікації їх персоналу у сфері садівництва, насінництва, агрономії. Є інтерес до співробітництва в сфері легкої промисловості, закупівлі продуктів харчування. Зі свого боку, Узбекистан готовий поставляти горіх, в тому числі для кондитерської галузі, фрукти, добрива.

Особливий інтерес викликає співпраця у сфері освіти і науки. Узбецька сторона зацікавлена у встановленні контактів з херсонськими вишами для підготовки кваліфікованих кадрів у сфері АПК, інженерних спеціальностей та  інформаційних технологій.

Херсонська Торгово-промислова палата

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН