Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Делегація з білоруського міста Гродно зустрілася з херсонськими підприємцями (Відео)

У Херсонській «Торгово-промисловій палаті» відбулась зустріч делегації міста Гродно (Білорусь) з місцевими підприємцями. У складі білоруської делегації – представники влади міста і підприємці, які відвідали господарства області, освітні заклади та наукові установи. 

На зустрічі, організованій Херсонською «Торгово-промисловою палатою», гості презентували своє місто і можливості для співпраці. 

«Я рада вітати почесних гостей з Білорусі, з якими ми маємо тісну співпрацю, і сподіваємось, що вона буде подовжена у різних напрямках», – привітала гостей президент «Торгово-промислової палати» Херсонської області Вікторія Остроумова.  

2019 року товарообіг між Гродно й Україною склав 150 мільйонів гривень.

«Ми багато чого продаємо Україні, але й багато чого закуповуємо, і готові до подальшої співпраці. Народилась думка відкрити авіасполучення між Гродно і Херсоном. Чому б лоукосту не з’єднати наші міста? У нас є чудова здравниця у сосновому бору, а до вас гродненці могли б літати на відпочинок на морських узбережжях», – сказав Мечислав Гой.

Для херсонців гості продемонстрували відеопрезентацію свого міста і підприємств, які працюють на його території.

«Я вдячна «Торгово-промисловій палаті» за організацію майданчику, на якому підприємці двох країн можуть поспілкуватись наживо. Я бачила у презентації назви білоруських торгових марок, які відомі і у нас. Хочу побажати, щоб і українські бренди були серед товарів, які купують гродненці», – сказала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. 

До Гродно херсонські підприємці експортують різні товари, серед них – пакувальна продукція та сільгосптовари. У відео телестудії Український південь дивіться про те, як делегація з Гродно перебувала у Херсоні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН