Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посол Великобританії розповіла про перспективи розвитку Херсонщини в рамках партнерства

Угода про співробітництво між Україною та Великою Британією відкриває нові можливості й для розвитку Херсонщини

Підписана минулого місяця Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією відкриває нові можливості для усіх регіонів країни, у тому числі й Херсонщини. Про це заявила сьогодні під час пресбрифінгу за результатами робочого візиту в область Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс. За її словами, Велика Британія підтримує і продовжить підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України та її демократичний розвиток. 

 

«Ми сподіваємося, що завдяки підписаній минулого місяця угоді між Президентом України та Прем’єр-міністром Великої Британії, відкриються нові можливості для всіх регіонів України, і для Херсонщини, зокрема. Ми підтримуємо роботу із захисту прав людини, захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні», – наголосила Мелінда Сіммонс. 

 

Разом з тим, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв розповів про підсумки зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні. Як зазначив очільник області, було обговорено особливості та можливості імплементації на регіональному рівні угоди між Україною та Великою Британією.  

 

«Ми обговорили реалізацію спільних інвестиційних проектів та програм. Я також запропонував провести інтернет-конференцію за участі британських бізнесменів, які зацікавлені в інвестуванні в наш регіон. Херсонщина дуже вдячна британському народу за підтримку наших регіональних реформ», – наголосив Юрій Гусєв. 

 

Очільник області та Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні також обговорили важливі питання розвитку Херсонщини. Мова йшла про стан забезпечення медичних закладів області усім необхідним для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, готовність області до можливого ускладнення епідемічної ситуації та особливості налагодження взаємодії з новообраними місцевими радами регіону. 

Варто зазначити, що в рамках свого візиту Мелінда Сіммонс також відвідала контрольно-пропускні пункти в’їзду-виїзду на межі з тимчасово окупованим Кримом, а також зустрілася з представниками кримськотатарської спільноти та громадськими організаціями, які на території області опікуються питаннями кримчан і внутрішньо переміщених осіб.

Пресслужба Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН