Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 19 мільйонів гривень земельного податку надійшло до місцевих бюджетів Бериславщини

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі за дев’ять місяців поточного року до місцевих бюджетів Бериславщини надійшло 18974 тис. гривень плати за землю. Більшу частину платежу – 53 відсотки або 10106 тис. сплатили фізичні особи-підприємці. Ще 8868 тис. гривень перерахували місцевим громадам юридичні особи.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 625 тис. гривень або 3,4 відсотки.

Позитивна динаміка у зборі земельного податку має важливе значення у виконанні бюджетних прогнозів органів місцевого самоврядування, адже плата за землю, на сьогодні, є другим за обсягом джерелом доходів казни.

Нагадаємо: плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Важливо, щоб власники землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадяни своєчасно розраховувалися з бюджетом. Кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються на розвиток та вирішення соціально-економічних питань місцевих громад.

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН