Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податок на нерухомість збагатив місцевий бюджет Херсонщини майже на 55 мільйонів гривень

Упродовж січня – червня 2021 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевого бюджету Херсонщини 54,7 млн гривень.

Проти аналогічного періоду 2020 року сплачена сума податку зросла на 19 млн гривень або 19 відсотків. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Зауважимо, що із загальної суми перерахованого податку, майже 41 млн гривень – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, а це 13,8 млн гривень, перерахували громадяни – власники нерухомості. При цьому і ті, й інші – з позитивною динамікою проти тогорічного показника.
Нагадуємо власникам нерухомого майна регіону, що відповідно до п. п. 266.10.1 п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:
громадянами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення;
юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Додамо, що норми, за які не сплачується податок на нерухомість, встановлені п. п. 266.4.1 п. 266.4 ст. 266 ПКУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН