Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Уряд підтримав стратегію розвитку зрошення

Прийняття цього рішення дасть важливий імпульс для розвитку зрошення не тільки на Херсонщині, а й в інших аграрних регіонах. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час засідання Кабінету Міністрів України, сьогодні, 21 жовтня.

Очільник області наголосив: «Для Херсонщини це питання є життєво необхідним, оскільки зрошення – це потужний фактор вирощування стабільних врожаїв сільськогосподарських культур, збільшення виробництва продукції та гарантом продовольчої безпеки держави, особливо в роки з несприятливими погодними умовами».

Так, Херсонською облдержадміністрацією направлені пропозиції до Держагентства водних ресурсів та Міндовкілля, які стосуються реалізації пілотних проєктів з розвитку зрошення саме у Херсонській області. Вони спрямовані на модернізацію та відновлення державних насосних станцій, міжгосподарської мережі державних зрошувальних систем області, а саме:

– будівництво 5-ти насосних станцій зрошення продуктивністю 771 л/с на Перекопському каналі;
– реконструкція насосної станції №7 каналу Р-5-1 Генічеського УВГ у Генічеському районі;
– будівництво насосної станції на каналі Р-4-2 Інгулецької зрошувальної системи у Білозерському районі;
– реконструкція системи вертикального дренажу в смт. Нова Маячка Олешківського району.

Рішенням Уряду було підтримано Закон України «Про об’єднання водокористувачів». Також пропозиції, надані облдержадміністрацією, які стосуються реалізації пілотних проєктів з розвитку зрошення на Херсонщині, будуть включені до Плану заходів «Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року».

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН