Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два нових заповідних об’єкта створили на Херсонщині

Про це на Фейсбуці повідомляє херсонський науковець Іван Мойсієнко:

– Зовсім недавно ми презентували нашу нову книгу “Перспективні заповідні об’єкти Херсонської області” – а сторінок у ній вже поменшало. Але ми зовсім не засмучені, а навпаки раді з цього. Адже з книги ми можемо викреслити 2 сторінки, тому що сьогодні своїм рішенням Херсонська обласна рада створили на території Каланчацького району Херсонської області 2 нові заповідні об’єкти: ландшафтний заказник місцевого значення “Карадай” площею 928,1 га та орнітологічний заказник місцевого значення «Каланчацькі острови імені Т. Б. Ардамацької» на площі 1100 га.

Ініціаторами та меценатами створення обох заказників є Юрій Архіпов та В’ячеслав Ролланд. Наукове забезпечення створення заказника “Карадай” здійснювалося Херсонським державним університетом та Українською природоохоронною угрупою ( @Ivan Moysiyenko, Alexandr Khodosovtsev, Vitaliy Klymenko Valeriy Darmostuk @http://uncg.org.ua/), а також фахівцями регіонального ландшафтного парку “Кінбурнська коса” ( Зеновій Петрович Константин Рединов ); над створенням заказника “Каланчацькі острови імені Т.Б. Ардамацької” працювали також Українське товариство охорони птахів (Олег Дудкін) та Херсонський державний аграрно-економічний університет ( Павло Бойко ).

Вітаєю усіх “винуватців” створення заказника з цим великим успіхом! Дякую Департаменту енергетики та екології ХОДА за адміністративну наполегливість ( Михайло Зайцев )! Дякую Херсонській обласній раді ( Йосипенко Ігор Сергій Рибалко – Офіційна сторінка …), що хоч і на останній сесії цієї каденції Ради, але все-таки вона створила нові природоохоронні об’єкти в області. Думаю, що значна частина депутатів увійде до наступного складу обласної ради і співпраця з ними буде більш маштабною – так що б в нашій книзі практично не залишилося сторінок!

Детальніше про заказники можна прочитати в нашій монографії “Перспективні заповідні об’єкти Херсонської області” http://uncg.org.ua/zapovidni-obiekty-khersonshchyny/
Фото: заказник “Карадай”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН